SİYASET: 14’ün 9’una evet

AK Parti ile CHP arasında heyetler arası görüşmelere geçilmesi beklenirken AK Parti kurmayları, CHP’nin 14 maddesinin dokuzuna “tamam” demeye hazırlanıyor.

İşte edinilen bazı detaylar:
AK Parti ile CHP arasında salı günü gerçekleşen ilk “istikşafi” görüşmenin ardından yarından itibaren heyetlerarası görüşmeye geçilmesi bekleniyor. Başbakan Davutoğlu, önceki gün CHP ile görüşen Ömer Çelik ile de Başbakanlık Konutu’nda bir değerlendirme toplantısı yaptı. Ak Parti’de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın isimleri öne çıkarken CHP’de ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin heyette yer alması bekleniyor.

SÜREÇ YOK

Heyetler arası görüşmelerde önce “genel” konular ele alınacak. Bu çerçevede CHP’nin kamuoyuna açıkladığı 14 maddesi ile Ak Parti’nin 10 maddelik planı da değerlendirilen ana çerçeve olacak. Ak Parti kurmayları CHP’nin 14 maddesi arasında çözüm süreci olmadığını vurgulayarak, “CHP’nin 15. maddesi çözüm süreci olur” değerlendirmesi yapıyor. Ak Parti ve CHP tarafından da karşı tarafın maddeleri “genel olarak olumlu” bulunurken detaylarında pürüzler olabileceği ifade ediliyor.