BEŞİKTAŞ: Bomba alarmı!..

Suruç saldırısının ardından, İstanbul’un pek çok farklı noktasında bomba ihbarıları geldi ve yapılan aramalarda patlayıcı maddeler ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, polislerin 24 saatlik izin süresini 12 saate düşürdü. Patlamadan 1 gün önce 19 Temmuz’da Maltepe ve Sultanbeyli’de aynı saatlerde bomba ihbarı yapıldı. Uzman ekipler Maltepe’deki çantanın içinden bomba düzeneğini etkisiz hale getirdi. Aynı gün fındıklı Mahallesi’nde çöp konteynerinin üzerine bırakılan şüpheli çanta de patlatıldı. Suruç protestolarının yapıldığı Kadıköy’de yüzleri kapalı bazı göstericiler gözaltına alındı. Şüpheli iki kişiyi arayah polis, bu kişilerin elindeki bavulun içerisinden 3 adet el yapımı bomba, çok sayıda havai fişek ve molotofkokteyli ele geçirdi. Öte yandan polis ekipleri gelen ihbar üzerine Maltepe, Mesut Caddesi’nde metruk bir binaya operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda yaklaşık 60 Molotof kokteyli, 1 adet av tüfeği, 25 adet av tüfeğine ait fişek ve içinde benzin bulunan bidon ele geçirildi.Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde de bir inşaatın bodrumunda ise 63 adet molotofkokteyli, 2 havai fişek rampası ve 40 kutu havai fişek bulundu.
Akmerkez’de panik
Öte yandan Etiler’deki alışveriş merkezi Akmerkez’de de bomba paniğinin yaşandığı ortaya çıktı. AVM’de şüpheli bir paketin bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri bomba imha uzmanlarını bölgeye çağırdı. Gelen ekibin, paketi fünyeyle patlattığı öğrenildi. Ayvansaray-Haliç Köprüsü altında da tekerlekli pazar çantasından iki tane hoparlör çıktı.