TÜRKİYE: Yaralılara ziyaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç’taki saldırının IŞİD bağlantılı canlı bombadan kaynaklandığının ihtimalinin ağırlıkta olduğunu ve şüphelinin kimliğinin büyük ölçüde belirlendiğini açıkladı. Davutoğlu, “Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor. Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Bu saldırı Türkiye’ye yapılan saldırıdır. Terör üzerinden siyasi rant sağlamadır, hedefleri ise Türkiye’dir. Bir şüpheli tespit edilmiş durumda, yurtiçi, yurt dışı bağlantıları çıkarılıyor. Özellikle IŞİD bağlantısı ve canlı bomba ihtimali yoğunluk kazanmış durumda” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde Suruç’taki terör saldırısında yaralananları ziyaret etti.
Başbakan Davutoğlu, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Suruç’taki intihar saldırısında yaralananları tedavilerinin sürdüğü Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, beraberindeki bakan ve aralarında Uğur Işılak’ın da bulunduğu milletvekilleriyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği yaralılara “Bunların hesabını yapanlardan soracağız inşallah” diyerek şifa diledi. Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 40 dakika süren ve basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından saldırıyla ilgili bilgi almak üzere Şanlıurfa Valiliği’ne geçti.