TÜRKİYE: “Bu vahşeti işleyenleri lanetliyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç’taki saldırıya ilişkin konuştu. Erdoğan, “Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak milletim adına lanetliyorum, kınıyorum” dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Teröre karşı tüm uluslararası mücadelenin verilmesinin gerektiğini ifade ettik ve ediyoruz. Terör insanlığı huzuruna kaseden olaylar silsilesidir. Bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyorum. Ölen 28 vatandaşımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

ERDOĞAN: ARTIK İCRAATE GEÇMENİN ZAMANI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, Suruç’taki saldırıyla ilgili şunları söyledi:

Bu vesileyle bugün saat 13:00 civarında Şanlıurfa Suruç ilçesinde bir terör vahşeti yaşadık. Ve bu terör vahşetinde 28 vatandaşımız ne yazık ki öldü, 100’e yakın vatandaşımız yaralı. Bu terörü icraa edenleri şahsım, milletim adına lanetliyorum. Terörün dini,ırkı, milleti, vatanı yoktur. Teröre karşı uluslararası bir işbirliği içerisinde bu mücadelenin verilmesi gerektiği ortadadır. Ve bunu yıllardır hep söylüyoruz. Ama söylemekle kalmayıp artık icraata geçmenin zamanı geldiğini de özellikle ifade etmek istiyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.