SPOR: “İskeletimiz hazır”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Gunes Tolgay Arslan’dan bir cok konuya kadar aciklamada bulundu. İskeletimiz hazır’
“Elimizde geçen yıl yarışan bir kadro var. Son haftalarda şampiyonluğu kaptırmanın üzüntüsü olmuş. Bu sene daha istekli ve tecrübeliler. Son üç yıldır yönetim; feda yılı olarak sezonlara girdi, yeni kadro kurup yarıştı. Ekonomiye ayar verdi. Stat da yaparak başarılı bir yıla girildi. Hiç olmadığı kadar şampiyonluk isteyen iskelet kadroya stoper, sol açık ve santrfor da kattığımızda -ki bunlar eli kulağında- istediğimiz hedeflere ulaşacağız.”

‘Hedef şampiyonluk’
“Takım içinde, oyuncu kendisini yeterli görmeyecek, çalışacak. ‘Ben yeterliyim’ diyen kim olursa olsun aramızdan gider. Tüm futbolculardan isteğim, eski performanslarının üzerine çıkmaları. Transferden çok şimdilik bunun üzerinde duruyoruz. Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluktur. Burada olan herkes buna katkı sağlamak zorunda. Yeterli görmek yok.”

‘Transferde geç kalmayız’
“Kulübün markalaşmış taraftarı var. Kampta yağmur, soğuk geldiler. En küçük olay çıkarmadan idmanları izlediler. Fotoğraf çektirip imza aldılar. Bu çok önemli. Almanya bunun tam tersini düşünüp maç oynama yasağı getirmiş. Kulübüm ve ülkem adına kötü durum. Aslında böyle olmadığını göstermek adına taraftar ile içiçe olduk, medenice. Kulübün gerçek sahibi taraftarıdır. Misafirimiz oldular.”

‘Tolgay Arslan yıkım oldu’
“Mükemmele yakın bir kamp geçirdik. Tüm oyuncularda en küçük sorun görmedim. Ayrıca kamp yeri de her açıdan güzeldi. Tolgay’ın sakatlığı başta ben olmak üzere bütün takımı derinden üzdü. Yıkım oldu adeta. Fakat futbolda kimse istemese de bunlar oluyor.”

‘İletişim çok önemli’
Bizim için en önemli şeylerden biri de takım içerisindeki iletişim. Bu konu üzerinde de çalıştık. Karşılıklı birbirimizi anlamak için toplantılar yaptık, oyuncularım görüşlerini paylaştılar. Diyalog çok önemli.”