BEŞİKTAŞ: Dost hısım akraba belediyeye doluştu!

Akşam Gazetesi Beşiktaş Belediyesindeki dost hısım ve akraba ilişkilerini yazdı. İşte o haber: Ataşehir’den sonra Beşiktaş’ta da belediyenin çiftliğe döndüğü ortaya çıktı. CHP’li Hazinedar’ın kızkardeşi, eşinin yakınları belediye yönetiminde. Yüksek bütçeli birimler de akrabalara bağlı.
Ataşehir’de Battal İlgezdi’nin akrabalarına sağladığı rantı Beşiktaş’ta da Murat Hazinedar, kendi yakınlarından esirgemedi. Para musluklarının başına kendi akrabalarını yerleştirdi.
Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün baskısı sonucu aday gösterilen ve 29 Mart yerel seçimlerinde başkan olan Sarıgül’ün eski avukatı Murat Hazinedar göreve hızlı başlamış. Başkan seçildikten sonra servetine servet katan Hazinedar akrabalarını da unutmamış. Aynı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gibi belediyenin önemli ve para kaynağının yönetildiği birimlerini akraba ve eski çalışanlarına bağlamış. Hazinedar’ın başkan koltuğuna oturduktan sonraki ilk işi ise kendi akrabalarını belediye kadrolarına yerleştirmek olmuş.
KAYINÇOLARA YÜKSEK BÜTÇE
Eşinin ağabeyi ve eşinin teyze çocuğunu başkan yardımcısı yapan Hazinedar yüksek bütçeli birimleri de onlara bağlamış. Hazinedar, eşinin kardeşi Yüksel Özgür Yavuz’a Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bağladı. Eşinin kuzeni Rıfat Örnek’e ise tam yedi müdürlük bağlandı.
ERBAKAN’I DA MALİ İŞLERE ATADI
Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Necmettin Erbakan’ın kuzeni Sabri Erbakan, belediyeye bağlı Beltaş’a mali işler sorumlusu olarak atandı. Hazinedar’ın eski çalışma arkadaşlarının bir bölümü de yine belediyenin değişik birimlerine atandılar.
KILIÇDAROĞLU ÇILGINA DÖNDÜ
Hazinedar’ın en tepki çeken görevlendirmesi ise Hüseyin Sipahi oldu. Adı yolsuzluk soruşturmasında geçen Sipahi’nin hem başkan yardımcısı hem de meclis başkanvekili yapılması nedeiyle Kılıçdaroğlu’nun son derece rahatsız olduğu biliniyor.
12 KEZ ARADIK
Açıklamasında AKŞAM’ı kendisine iddiaları sormadan tek taraflı haber yapmakla suçlayan Hazinedar cep telefonu kayıtlarını unuttu! AKŞAM, haberi yayınlamadan önce arefe günü tam 12 kez Hazinedar’ı sürekli kullandığı cep telefonundan aradı. Bu aramalara yanıt vermeyen Hazinedar’ın cep telefonunun telesekreterine haber merkezimiz sesli mesaj bırakıp haber ile ilgili kendisinden görüş alınmak istendiğini iletti. Ancak Hazinedar hiç bir şekilde dönüş yapmadı. Ta ki AKŞAM’da büyük rantın haberi yayınlanana kadar.
SAĞIR SULTAN RANTI DUYDU
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili yolsuzluk iddialarına merkez medya da kayıtsız kalmadı. İlgezdi ve eşi hakkındaki rezidans iddialarına yer veren Hürriyet dün birinci sayfadan ‘Erguvan zinciri’ başlığı ile verdiği haberde “İlgezdi’nin kendi arsasında kat karşılığı inşaat yaptırdığı müteahhit, Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nun o tarihteki CHP’li Başkanı Ali Emrah Büyük çıktı” ifadelerini kullandı.
İDDİALARA CEVAP VER
Başkan seçildikten sonra 10 milyon lira değerinde villa ile arsa alan ve jet hızıyla imar çıkaran Hazinedar, iddiaları yanıtlamak yerine AKŞAM’ın haberciliğini eleştirdi.
Ataşehir’in ardından boğaz manzaralı imar rantı ile sarsılan Beşiktaş Belediyesi’nde Başkan Murat Hazinedar’dan ilginç açıklamalar geldi. Hazinedar, AKŞAM’ın ortaya çıkardığı başkan seçildikten sonra edindiği mülklerin ve kıyak imarla ilgili hiç bir soruyu yanıtlamadı. Yaptığı açıklamada villa ve arsanın para kaynağını, normal vatandaşın yıllarca beklediği imar iznini jet hızıyla nasıl çıkardığına yanıt vermek yerine AKŞAM’ın gazeteciliğini sorguladı.
Haberde geçen hiçbir iddiayı yalanlayamayan toplam 10 milyon lira değerinde aldığı evi ve arsayı inkar etmeyen Hazinedar’dan AKŞAM olarak hala sorulara yanıt bekliyoruz. Hazinedar açıklamasında ne 5 milyonluk boğaz manzaralı arsaya ne de kendi arsasını ranta dönüştüren verdiği jet imar iznine değindi.
KARDEŞİ ÖZEL KALEM, KAYINLARI BAŞKAN YARDIMCISI
Beşiktaş CHP ilçe örgütüyle yıldızı bir türlü barışmayan ve TDH (Türkiye Değişim Hareketi) temsilcisi gibi hareket etmekle suçlanan Hazinedar’ın başkan seçildikten sonra belediyeye yerleştirdiği akrabalar ise şunlar:
Kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç (Özel Kalem) n Halasının kızı Heyecan Halime Şahin (Başkan Yardımcısı) Kuzeni Ali Bağdatlı (Meclis üyelerinden sorumlu meclis üyesi)Kuzeni Devrim Bağdatlı (İmar’da memur) Kuzeni Berkay Bağdatlı (Özel Kalem) Eşinin kuzeni Rıfat Örnek (Başkan Yardımcısı), Eşinin kardeşi Yüksel Özgür Yavuz (Başkan Yardımcısı)Eşinin kuzeni Adem Yavuz (Danışman)