TÜRKİYE: 18 kattrilyonluk altın konusu…

Reza’nın sonunu getirecek itiraflar
18 katrilyonluk altınla mi ilgili?

Kaynak. http://odatv.com/mob_n2.php?n=rezanin-sonunu-getirecek-itiraflar-1807151200

1.5 ay önce Gümrük Müfettişi Mehmet Eryılmaz’a ifade veren ve “Türkiye-Dubai-İran hattındaki para trafiğini” anlatan Reza Zarrab’ın eski kuryesi Adem Karahan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

17-25 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Reza Zarrab’ın kuryesi Adem Karahan, Cumhuriyet gazetesinden Ali Acar’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yurtdışına çıkardıkları altınlar konusunda itiraflarda bulunan Karahan, “2012-2013 yılları arasında yurtdışına 200 ton altın çıkardık. O yıla kadar sadece para transferi yapılıyordu. 1 yılda eski para ile 18 katrilyonluk altını yurtdışına çıkardık. Bu 18 katrilyonun yüzde 4’ü siyasilere yüzde 4’ü ise Zarrab’a kalıyordu. Ama işin asıl arkasında kim var bilmiyoruz” dedi. Gümrüklerde hiç zorluk yaşamadıklarını da anlatan Karahan, “Altınların bulunduğu sandıkların üzerindeki mühürler sökülerek gümrük memurları tarafından yeni mühür vuruluyordu. Memurlar karşılığını da bizzat Zarrab’tan alıyordu. Hatta bir gümrük memurunun yakını bizim şirkette şofördü” diye konuştu. 17-25 Aralık olayının ardından tehdit aldığını belirten Adem Karahan, can güvenliği nedeniyle Gelgeç olan soyadını değiştirdiğini açıkladı. Karahan Meclis’e çağırılırsa tüm gerçekleri anlatacağını sözlerine ekledi. Karahan’ın Cumhuriyet’e verdiği röportajın bir bölümü şöyle:

22 KİŞİLİK EKİPLER

Altın ticaretinde kaç yılda ne kadar altın taşıdınız? Sizle birlikte tüm kuryeler ne kadar altın çıkardı?

ADEM KARAHAN: 2012-2013 yılları arasında yurtdışına altın taşımacılığı yapıldı. Bu işi günlük 22’şer kişiden oluşan iki ayrı grup yapıyordu. Bir grup akşam 19.30’da uçakla 500 kilo altın çıkarıyor, diğer grup da gece 24.00 ve sonrasında 500 kilo altın çıkarıyordu. Yani her gün toplamda 1 ton altın çıkışı yapılıyordu. Pazar günleri hariç hemen hemen her gün bu işler tekrarlanıyordu. 1 yıl içinde yurtdışına 200 ton altın çıkardık.

YÜZDE 92 İRAN’A

Peki, paylaşım nasıl yapılıyordu?

A.K.: Bu para eski para ile 18 katrilyona denk geliyor. Türkiye’den altınlar Dubai’ye götürülüyor, orada bozdurularak para İran’a gidiyordu. Para sürekli bir çark içinde dönüyordu. Bu paranın da yüzde 4’ü siyasilere, yüzde 4’ü Zarrab’a kalıyordu. Ama malın gerçek sahibi kim bilmiyoruz. Zarrab da birilerinin malını taşıyarak paradan para kazanıyor.