TÜRKİYE: Erdoğan’dan proje konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da TÜMSİAD iftar programında konuştu. Koalisyon tartışmalarına çok sert yanıt veren Erdoğan, kendisinin “çılgın” projelerine müdahale etmeye yeltenen bir koalisyonun “karşısına dikileceğini” söyledi.
Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftar yemeğinde konuştu. AKP grubunun müzakerelere başlamasıyla birlikte tekrar hareketlenen koalisyon tartışmalarına dair görüşlerini belirten Erdoğan “projelerimi koalisyona yem etmem” mesajı verdi. Söz konusu projelerde, her biri hakkında açılmış onlarca dava varken, Anayasaya aykırı tek bir işleminin olmadığını iddia eden Erdoğan “3. Havalimanı’nı yaptırmayacaklarmış, 3. Köprü’yü durduracaklarmış. Ne demek o? Büyük projeleri rafa kaldırmayı amaçlayan bir koalisyon görüşmesi yapmak isteyenler, karşılarında beni bulur” diye konuştu. Erdoğan, yıllardır kullandığı “Bunların zaten dikili bir ağacı olmadı” sloganını bir kez daha attı.

“TÜMSİAD tavrını samimi bir şekilde ortaya koydu. Türkiye’nin son 12 yıldaki kazanımlarını koruma noktasındaki tavrını ortaya koymuştur” şeklinde konuşan Erdoğan, “ilahi gücün kararını bekleyeceğiz” dedi.