SPOR: MHK Başkanlığı tartışması

Haziran ayı sonundaki seçimle yeniden koltuğa gelen Yıldırım Demirören federasyonu, ilk sıkıntısını Merkez Hakem Komitesi’nde yaşarken, göreve getirilen Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi için ilginç iddialar ortaya atıldı.
Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haber detayları şöyle:
Politik ricalar

Hakemliği döneminde AKP’den Alanya Belediye Başkan aday ayı olup kaybeden, şansını denediği milletvekilliği seçimlerinde de aday adaylığını geçemeyen Müftüoğlu’nun MHK Başkanı olarak atanmasında, “politik rica”ların etkili olduğu öne sürüldü. Yine Müftüoğlu’nun yönetimindeki Hakan Özkan’ın İzmir AKP teşkilatında çalıştığı iddiaları da kafa karıştırdı.

Deneyim eksikliği

Eski Başkan Yusuf Namoğlu’nun, listesine yönelik siyasi müdahaleyi kabul etmeyip istifasının ardından göreve getirilen Müftüoğlu ve ekibinin deneyim eksikliği göze batıyor. Hakemliği döneminde, çok iyi yabancı dil bildiği için 2 kez FIFA listesine seçilen ancak, uluslararası maçlarda istenilen seviyeye çıkamayıp, mentor uygulamasında başarılı olamadığı için kalıcı olamayan Müftüoğlu, hakemliği bıraktığı geçen yıla kadar da en çok tartışılan isim olmuştu.

Özellikle 2004-2005 yılındaki Beşiktaş- Gençlerbirliği maçında serbest vuruş sırasında iki kez düdük çaldığı için kural hatası yapan ve maçın tekrarına yol açan Müftüoğlu, Konya-F.Bahçe maçına da damgasını vurmuştu. Bu maçta Önder’e çarpıp ağlara giden topla ilgili verdiği kararlar nedeniyle, karşılaşma tekrar noktasına gelmiş ancak dönemin TFF’si olayı geçiştirmişti. Kuralları iyi uygulayamadığı için sıkça eleştirilen Müftüoğlu, hakemliği döneminde Alanya Belediye Başkanlığı için AKP’den aday adayı olarak da gündeme gelmiş ancak partisinden aday gösterilememişti. Müftüoğlu bir dönem de şansını Antalya milletvekilliği için denedi, ancak orada da eğilim yoklamasını geçemedi. Kurulun izmir kökenli ismi Hakan Özkan’ın da adı Kasımpaşa- Gaziantep maçında bir kural hatası tartışmasına karışmış, ancak olay, ‘hakem hatası’ denilerek sümen altı edilmişti.