SPOR: Bayrampaşa ile işbirliği anlaşması

Beşiktaş Kulübü ile Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Bayrampaşa Spor Kulübü arasında, altyapı sportif gelişim ortaklığı anlaşması yapıldı.

Yetkililer yapılan anlaşma ile ilgili aynen şunları aktardı:
“Altyapımızda yer alan oyuncuların gelişimini sağlamak, sezon başında ve devre arası transfer döneminde altyapı ve profesyonel futbolcuların imkanlar dahilinde değişimini sağlamak, tesislerin kullanımını, teknik ve profesyonel destekleri de kapsayan işbirliği anlaşmasının imza töreni; Başkanımız Fikret Orman, Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Gemici ve Bayrampaşa Spor Kulübü Başkanı İsmail Hocaoğlu’nun katılımıyla Akaretler’deki kulüp binamızda gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
“Öncelikle Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını diler, tüm halkımızın bayramını kutlarım. Çok arzu ettiğimiz, hayırlı bir işe imza atacağız.
Bayrampaşa Spor Kulübü ile Beşiktaş’ı bir kardeş kulüp ilan ediyoruz. Karşılıklı menfaat ilkesi içerisinde önümüzdeki seneden itibaren beraber çalışacağız. Beşiktaş tüm gücüyle Bayrampaşa Spor Kulübü’ne gönül verenlerin yanında olacaktır. Oyuncularıyla, dışarıdan yapacağı transferlerle bu sezon en kısa sürede PTT 1. Ligi’ne çıkmak üzere hareket edeceğiz. Bu işbirliği uzun zamandan bu yana çok istediğimiz bir şeydi. Değerli Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, projelerimizden bahsettik. Kendisi de sporu seven, spora yatırım yapan bir siyasetçi. Bayrampaşa’da inanılmaz tesisler yapılmış. Tüm bu tesislerde Bayrampaşa’da yaşayan çocuklar yetişecek. Sadece futbol değil, basketbol, voleybol gibi tüm amatör branşlarda beraber çalışacağız. Futbol daha farklı, ortaklaşa bir şirket kurulacak. İki kulübün de genel kurullarında görüşülecek. Ancak biz icraata hemen başlayacağız. Bayrampaşa Belediye Başkanımıza, Bayrampaşa Spor Kulübü Başkanı ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu işbirliği için Ahmet Nur Çebi Bey çok uğraştı. Tesislerden Sorumlu Üyemiz Berkan Gocay ve Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil emek verdi. Esas emek onlarındır. Biz bu işe çok zaman harcadık ve yapmayı çok istedik. Adanaspor ile yapmaya çalıştık, ancak olmadı. Zihniyetlerimiz uyuşmadı. Bayrampaşa en açık şekilde yaklaştı. Onlara çok teşekkür ediyorum.”

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Beşiktaş hem Türkiye’nin hem de dünyanın en büyük spor kulüplerinden birisidir. Büyük bir camiadır. Yönetim Kurulu kadrosu olarak ülkemizin göz dolduran, beyni ile takip edilen bir kadrosu bulunmaktadır. Bayrampaşa, Avrupa’dan gelerek yerleşmiş insanların yoğun olduğu bir ilçedir. Büyük değerlerin yetiştiği, özellikle basketbolda marka olmuş bir ilçeyiz. Bizde tesis sayısı da çok fazladır. Toprak sahalardan yetişen bir çok yıldız vardır. Alt yapımızdan yetiştireceğimiz değerleri Beşiktaş’a ve oradan da tüm dünyaya transfer edeceğiz. Bayrampaşa’da yetişen yıldızların heba olmamasına çalışacağız. Bugün burada kardeşlik protokolü yapıyoruz. Yasa gereği, kulüplerin şirketleşmesi gerekiyor ve genel kurullarının toplanması lazım. Zaman dilimi içerisinde inşallah kazan kazan modeliyle ilerleyeceğiz. 16 tane amatör spor kulübümüz var. Hepsinin binası, tesisleri vardır. Beşiktaş ile yaptığımız bu protokolün ana manası gençleri kötü alışkanlıklardan korumaktır. Ayrıca Beşiktaş’ın sağlayacağı futbolcu desteğiyle en kısa sürede PTT 1. Ligi’ne de çıkmak istiyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.”