TÜRKİYE: “Temennim hükümetin bir an önce kurulması”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da katıldığı iftar programında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve hakkındaki iddialar için sert konuşurken koalisyon için flaş mesajlar verdi.
”TEMENNİM HÜKÜMETİN BİR AN ÖNCE KURULMASI”

Bugün Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığında çözüm mercii yine millettir.

ŞAHSIM HAKKINDAKİ İDDİALAR YALAN VE İFTİRA

Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiğimden beri yaptığım her şey anayasaya uygundur. Şahsım ve Cumhurbaşkanlığı makamına iftiraları yalan ve yanlıştan ibarettir. Ortaya atılan iddiaların bir kısmı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle birlikte yeni dönemin başladığını anlayamayanlardır. Sürekli akıl ve yalanlar ile kendilerince algı operasyonu yapıyorlar, ne yaparlarsa boş.

Bugün Millet Camii’nde milletin namaz kılması anlamlıydı. Millet tıklım tıklım bir araya geldi. Milletimize hizmet yolundan kimse alıkoyamayacak. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Temel çürürse üzerindeki hiçbir şey kalmaz. Eğitim de bizim için böyledir. Eğitimde gerilemeye izin vermeyeceğiz. Yüksek lisans ve doktorasına kadar eğitimin hiçbir kademesini boş bırakmayacağız.”