EKSTRA: Yaz tatilinde çocuğunuz ne yapıyor?

Yaz tatilinde çocuklarla yapılabilecek en iyi 10 etkinlik… Ev dışı faaliyetler… Bölgenizdeki çocuklara yönelik etkinlikleri araştırın Bulunduğunuz bölgede çocuklara yönelik etkinlikler bulunabilir, çoğu zaman ücretsiz olan bu faaliyetleri araştırın ve eğlenceli ve yararlı bulduklarınıza katılım için başvuruda bulunun. Birçok belediye, dernek, okul ve benzeri kurumların çocuklara yönelik düzenledikleri sanat ve yaratıcı faaliyetler çocuklarınızı hem eğlendirir hem eğiterek birçok gelişim alanını destekler.
Çocuğunuzla birlikte kitapçıya gidin
Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılması gereken bir özelliktir. Çocuğunuzla birlikte kitapçıya gidin, siz kendi kitabınızı seçerken onu kendi kitabını seçmesi için cesaretlendirin. Anne baba olarak çocuğumuza model olmamız gerekir. Ailenin kitap okumadığı bir evde çocuğun kitap okuma alışkanlığı edinmesi beklenemez. Bu amaçla kitap okuma saatleri konmalıdır Arkadaşlarına doğum günü ve benzeri nedenlerle kitap hediye etmesi desteklenmeli, arkadaşları ile kitap alışverişi sağlanmalıdır. En yakın kütüphaneyi ziyaret ederek hikaye okuma etkinliği olup olmadığına bakabilirsiniz. Kitap fuarları veya yazarların imza günleri önemli fırsatlardır. Yazarlar ile tanışmak ilgi çekici ve özendiricidir.
Müzeler ve galerileri gezin, Akraba ve dost ziyaretleri
Çocuğun anne baba sevgisi kadar yakın akrabalarının da sevgisine ihtiyacı vardır. Büyük anne ve büyükbabaları , amca, hala ,teyze ,dayı ve kuzenleri ile sıcak ilişkileri onların aile aidiyet duygularını geliştirir. Anne babalarının çocukluk yaşantıları ile ilgili anıları dinlemek onlara heyecan ve mutluluk vererek sosyal duygusal gelişimlerine olumlu katkılar sağlar. Çocuklarınızı Spor Etkinliklerine Yönlendirin Düzenli olarak spor etkinliklerine katılan öğrenciler hem zaman kullanmayı, hem de takım çalışma becerilerini kazanır. Yaz tatili akademik yıl içerisinde çeşitli nedenlerle ihmal edilen kapalı alanda yürütülen sportif aktiviteler için fırsat yaratabilir. Çeşitli kuruluşların sunduğu olanakları inceleyin.