SİYASET: Davutoğlu’ndan koalisyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleriyle ilgili ‘Bütün partilerle görüşeceğiz. Yoğunluğu CHP ve MHP’ye vereceğiz’ dedi.
İşte bazı detayar:
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek’e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’ndan basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretiyle ilgili kısa bilgi veren Başbakan, ”Bundan 20 yıl önce Srebrenitsa’da 8 bini aşkın kardeşimiz BM’nin gözü önünde katledildi. Acıların unutulması için çok çaba harcadık. Dışişleri Bakanı olarak Bosna’yı 12 kez ziyaret ettim Başbakan olarak ilk ziyaretim” dedi.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili de konuşan Davutoğlu şunları söyledi:
”Hükümet etmeye başladığınız andan itibaren ülkenin sorumluluğu sizin üzerinizdedir. Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum gerekli olmayan hiçbir atama yapılmamıştır. Kimse bu atamalar üzerinden bir tartışma başlatmamalıdır. İşlerin yavaşlamasına izin vermeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun benimle ilgili endişelenmesine gerek yok. Kendi partisiyle ilgili endişelerini kaygılarını gidersin. Her şey Anayasal çerçevede yürür. Cumhurbaşkanlığı makamını hükümet ortaklığının parçası haline getirmemek lazım.”

Başbakan, ”Sorun yaşamadan çalışabileceğiniz parti hangisi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

”Hepsiyle görüşeceğiz dedik. İstişare neticesinde MHP veya CHP koalisyonu oluşacağı kanaati ortaya çıktı. Bütün partilerle görüşeceğiz. Yoğunluğu bu iki partiye vereceğiz. Pazartesi CHP, salı MHP, çarşamba HDP ile görüşeceğiz.”