BEŞİKTAŞ: Mezunlardan Ortaköy’de sergi

Grafik Tasarım bölümünden bu yıl mezun olan 80 öğrencinin iki yıl boyunca emek vererek ürettiği “Grafik Ürünler Sergisi” açıldı.
Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Grafik Tasarım bölümünden bu yıl mezun olan 80 öğrenci, 2 yıl boyunca Kuram-Sanat-Tasarım sarmalında ürettikleri “Grafik Ürünler Sergisi” Ortaköy Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergiye, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Altuntaş, Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Yrd. Doç. Dr. Dilek Çulha ve çalışmalarını sergileyen öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Çalışmaları sergilenen öğrenciler, 2 yıl boyunca akademisyenlerinde birlikte ürettikleri çalışmaları inceledi. Ardından Rektör Prof. Dr. Barkan sergi alanına gelerek akademisyenlerden ve öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra da öğrencilerle birlikte sergiyi gezdi.
“ÜNİVERSİTELERİN EN ETKİLİ ANLATIM BİÇİMİ SANATTIR”
Sergiyi gezmesinin ardından açıklamalarda bulunan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan açılan serginin Nişantaşı Üniversitesi’nin merkezine oturan ve kendini ifade etme girişimlerinden biri olacağını ifade etti. Prof. Dr. Barkan, “Mesajı en derin ve etkili olan üniversite biçimlerinden biriyle Nişantaşı MYO grafik sanatçıları, toplumu derinden hareketlendiren ve etkileyen sosyal olayları çizgiye dökerek mesajını güçlendirmeye ve bu konuda tepkilerini, görüşlerini ifade etmeye çalıştılar. Sergiyi gezmeden önceki beklentim ile şimdiki beklentim arasında pozitif anlamda bir fark var. Buradan bir mesaj daha ürüyor o da Sanat ve Tasarım Fakültesinin işi artık daha zor. MYO bugün koyduğu çıtayı geçmek zorundalar. Bu kurum için sanata dayalı ifadeler üniversiteler için çok önemli iletişim biçimidir. Üniversiteler kendilerini bir şekilde anlatırlar ama en etkilisi; sanatla oluyor. Yani Nişantaşı Üniversitesi’ne bir şey söyleyeceksek, bunun başında ortasında ve kalbinde yürekleri sızlatan, iletişim kanallarını açan sanat olacaktır” dedi. Sergi Temmuz ayına kadar izlenebilmişti.