SİYASET: Baykal’dan açıklamalar

Deniz Baykal canlı yayında, Meclis Başkanlığı seçiminden önce MHP’nin ‘Baykal’ı destekleyeceğiz’ mesajı gönderdiğini iddia etti ve isim verdi.
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katılan Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçiminden hemen önce MHP’nin CHP’ye haber gönderdiğini, Baykal’ı destekleyecekleri bilgisini verdiğini söyledi. “MHP, BAYKAL’I DESTEKLEYECEĞİZ MESAJI GÖNDERDİ” MHP’den bir yetkilinin CHP’den bir yetkiliyle görüştüğünü, MHP’nin oyunu Deniz Baykal için kullanacağını, Bahçeli’nin grubu serbest bırakacağını ifade ettiğini söyledi.
Baykal konuyla ilgili, “Gece bizim bir grup başkanvekilimiz, MHP’nin resmi bir yetkilisiyle buluştu. Ve o ona, ‘Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz serbest bırakacağız grubu dediğini; o görüşmeden kısa bir süre sonra Grup Başkanvekili benim evime gelerek bunu bana söyledi. Sabah ise grup toplantısında Bahçeli’nin yaptığı açıklama ile bu tabloyla karşılaştık. Benim için büyük sürpriz oldu. Tarihi bir fırsat kaçmış oldu” dedi.
O MHP’Lİ İSİM YUSUF HALAÇOĞLU Ahmet Hakan’ın ısrarla sorması üzerine Deniz Baykal o isimleri yine canlı yayında açıkladı. CHP’li yetkilinin Grup Başkanvekili Levent Gök olduğunu, MHP’li ismin ise Yusuf Halaçoğlu olduğunu belirtti.