BEŞİKTAŞ: Vahşetin 22. yılı anıldı

Beşiktaş’ta yapılan anma etkinliği MKM’de gerçekleşti. Etkinlikle ilgili yetkililer şu detayları kamuoyuyla paylaştı:

HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANAN VAHŞETİN 22. YILI ANILDI

MADIMAK’TA HAYATINI KAYBEDENLER ‘UNUTMAMAK MÜZESİ’NDE ANILDI

Sivas’ta, Madımak Otel’de çıkan yangında 22 yıl önce hayatını kaybeden 35 aydın, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki Unutmamak Müzesi’nde anıldı. Anmaya sanatçılar başta olmak üzere Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda davetli katıldı.

Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan ve 35 sanatçının resimleriyle hayata geçirilen Unutmamak Müzesi’nde bu yıl da Madımak Katliamında hayatını kaybedenler unutulmadı. Düzenlenen etkinliğe, Ressam Bedri Baykam, Sanatçı Bubi, Beşiktaş Belediyesi Başkanı Sn. Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Cem Vakfı Başkanı Mehmet Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

22 yıl önce, 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Otel’de çıkan yangında ölen 35 aydın Unutmamak Müzesi’nde anıldı. Müzedeki resimlerin yapımında emeği geçen Sanatçı Bubi, “Unutmamak Müzesi’nde 22 yıl sonra bu hain olayın seneyi devriyesi olan 2 Temmuz’da her yıl olduğu gibi bu yıl da toplanmış bulunmaktayız. Hepimizin başı sağ olsun. Unutmamak Müzesi’nin Sivas katliamı ve yakın tarihimizde yaşanmış benzer birçok olaylardan bir ders çıkartarak bir daha asla farklı dil, din, ırk, cinsiyet ve cinsel tercihlerden dolayı kimseyi öteleştirmememize bir katkı sağlaması umuduyla bu müzeyi oluşturmada katkılarından dolayı 34 sanatçı arkadaşıma ve bu hale gelmesinde katkısı bulunan Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a teşekkür ederim.” dedi.

Sivas olayının herkesin gözü önünde yaşandığını ifade eden Sanatçı Bedri Baykam da “O gün bu vahşet naklen yaşandı. Bu linç, yakılma olayı polisin, askerin, hükümetin, bütün bakanların gözü önünde, bilgisi dahilinde yaşandı ve maalesef binlerce beyni yıkanmış alçak bu akıl almaz tuzağı bu insanlara kurarak akıl almaz bir şekilde dinimize en büyük zararı verdiler. Çünkü dinimiz bizim için paylaşma, yardımlaşma, iyilik yapma, iç güzellik, manevi güç, bir birimizden beslenme, kara günümüzde bir birimize destek olma. Din bizim için bu dayanışma, paylaşma ve güzelliklerken, maalesef başka insanlar için din vahşet şiddet tehdit ve karanlık halini ala biliyor. Maalesef bugün dünyanın da zaten IŞİD olayında yaşadığı da bundan farklı değil.” ifadelerini kullandı.

Madımak’ta hayatını kaybeden 35 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Rahmet dilemek yetmez, sadece unutmamak, unutturmamak da yetmez. Herkesin gözü önünde, göz göre göre canlı yayında, üstelik de sosyal demokrat bir partinin de iktidar olduğu bir dönemde. Meselenin sadece salt bir iktidar meselesi olmadığını, meselenin sosyal demokrat bir iktidar meselesi olmadığını da hatırlatmak istedim.” diye konuştu. Hazinedar, şöyle devam etti: “Yani, kişilerden ve bir dönemlik iktidarlardan bağımsız olarak çok derin bir zihniyet meselesidir. Toplumun nasıl şekillendirildiği çok açık ortada. Aziz Atatürk’ün icra ettiği cumhuriyet süreci maalesef istediğimiz istikamette yürütülemedi. Atatürkçüyüm diyenler, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkıyorum diyenler, bu milleti daha da çağdaş bir ülkeye doğru yolculuğa çıkardığını söyleyenler maalesef bu ülkeye zaman zaman en büyük kötülükleri yapanlar da oldu. 12 Eylül darbesinin aslında sonucudur 1993’te gerçekleşen o katliam.”