SİYASET: “Blok, kutup karşıtlıktan bahsetmeyelim”

Meclis Başkanlığı seçimiyle herkesin kendi kanaatini ifade ettiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu “Siyasette blok, kutup, karşıtlıktan bahsetmeyelim. Blok kavramının kalkmasına yol açanlara teşekkür ediyorum” dedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle, yapılan tüm spekülasyonların da ortadan kalktığını ifade ederek, “Herkes kanaatini ifade etti. Kimse kaybeden değil. Bu tablo herhalde koalisyon müzakereleri çerçevesinde bazı yaklaşımların da ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Siyasette blok, kutup, karşıtlıktan bahsetmeyelim” dedi.
Davutoğlu, Meclis Başkanlığı’na Ak Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’ın seçilmesinin ardından Genel Kurul’dan Yılmaz ile birlikte ayrıldı. Davutoğlu ve Yılmaz, doğrudan Meclis Başkanlığı makamına geçti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Yılmaz’ı tebrik ederek, “Türkiye’de demokrasi gelenekler, prensipler üzerine oturmuştur. 7 Haziran’da ortaya çıkan siyasi tabloda TBMM Başkanlığı önemli bir aşama idi. Ak Parti olarak ilkeli net bir pozisyon ortaya koyduk” dedi. Grup tooplantısında 3. turda Ak Parti’nin başka adaya oy vererek, Baykal’ın son tura kalmasını sağlayacağı iddialarını yalanladığını hatırlatan Davutoğlu, “Herkes kanaatini ifade etti.

‘Tartışma olmadı’
Kimse kaybeden değil. Çatışma gerilim beklendiği ortamında nezih bir görüşme seçim yapıldı. Tartışma olmadı. Bizzat giderek Deniz Baykal’ı da tebrik ettim. Siyasi tecrübesiyle konuşturarak seçim sürecini usulüne, psikolojik olarak da gerilim olmadan gerçekleşmesine katkıda bulundu. Bu tablo herhalde koalisyon müzakereleri çerçevesinde bazı yaklaşımların da ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Siyasette blok, kutup karşıtlıktan bahsetmeyelim. Dünyadaki gelişmeler, basiret ve sağduyu çağrısı yapıyor. Blok kavramı çökmüştür. Bunun çökmesine blok kavramı kalkması yol açanlara teşekkür ediyorum” dedi.