SPOR: “Erdoğan’ın desteği olmasaydı…”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, açıklamalarıyla gündem oluşturdu. Vodafone Arena Stadı için, “Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı” dedi.
İşte o açıklamalardan detaylar:
Gezi Direnişi’nde çArşı’nın bulunduğu konumdan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Fikret Orman “Gezi’de her kesimden insan bir araya geldi. Oradaki topluluk kendisine itici bir güç arıyordu. çArşı bu rolü üstlenerek ön plana çıkınca siyasi bir ortamın içine çekildi. Siyaset benim işim değil. Yargılanmada biz kulüp olarak çArşı’nın ne karşısında oluruz ne de yanında. Tapelere baktığınızda yapılan bazı şeylerin de çok masum olmadığını görüyorsunuz” dedi.

‘Gezi zamanında stadı yıktık’

çArşı’nın Gezi Direnişi sırasında siyasete çekilmesinin ardından yeni stadın yapımı konusunda birçok zorluk yaşadıklarını da ifade eden Orman “Son olarak çatı kaçak diye inşaatı durdurdular. Daha ortada çatı bile yok. Ne zorluklarla karşılaştık inşaat sırasında. Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı. Benden başka kimse de İnönü’yü yıkamazdı. Gezi olayları devam ederken biz stadı yıkıyorduk” diye konuştu.