TÜRKİYE: “Dua ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ensar Vakfı iftar programından sonra açıklamalarda bulundu. İşte bazı detaylar:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençliğin yozlaştırıldığına dikkat çekerek, “Bakıyorsunuz bir nesil var ki elinde palayla dolaşıyor, silahla dolaşıyor, bakıyorsunuz molotoflarla dolaşıyor. Bunlar bizim neslimiz olamaz. Bu milletin evladı olamaz. Zira Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanlar emindir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı’nın İstanbul’daki iftar programına katıldı. Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ile vakıf üyeleri ve davetliler katıldı. İftarın ardından konuşma yapmaküzere kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde bir imam hatip nesli yetişmesi için vakfınızın çatısı altında gösterilen gayretlerin en yakın şahitlerinden biriyim. Dinini öğrenen ve yaşayan nesiller yetiştirme yolunda verilen bu hizmetin devam etmesini canı gönülden devam etmesini diliyorum. Vakıflarımız ve derneklerimiz bizim en güçlü sivil toplum örgütleri olarak ülkemizin her köşesinde, milletimizin her kesimine çok önemli, çok hayırlı hizmetler veriyor. Bende her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da kuruluşlarımızın iftarlarına katılıyor, dostlarımızla hasret gideriyorum” dedi.

“MÜSLÜMANLARA YAPILAN İŞKENCELER İNŞALLAH SON BULUR DİYE DUA EDİYORUM”

Erdoğan, “Rabbim bizi nasıl Ramazan-ı Şerif’e kavuşturduysa aynı şekilde inşallah Ramazan Bayramı’na da kavuştursun diye niyaz ediyorum. Öbür taraftan tabii ki dünyanın birçok yerinde Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Libya’da, Tunus’ta, öbür tarafta Türkistan’da, Doğu Türkistan’da tüm buralarda Müslümanlara yapılan işkenceler inşallah son bulur diye dua ediyorum. Ramazan bunun vesilesi olur inşallah” diye konuştu.

Erdoğan, konuşması sonrası bir süre vakıf yetkilileriyle ayaküstü sohbet ederek programdan ayrıldı.