SİYASET: “Yöneteceğim ama oy kullanmayacağım”

CHP’ninTBMM Başkan adayı deniz Baykal, Antalya gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarına açıklama yaptı. Baykal, geçici başkanın TBMM Başkanlık seçimiyle ilgili tartışmaları hukukçulara incelettiğini ve herhangi bir sorun görülmediği için yarınki oturumu yöneteceğini açıkladı. Baykal ayrıca hukuki bir engel olmamasına rağmen ‘zihinlerde bir tereddüt oluşmaması için’ oy kullanmayacağını söyledi.

Baykal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin ardından konuştu.

İşte Baykal’ın açıklamasından satır başları:

Çok teşekkür ederim sayın başkan. Ben de bütün gazeteci, televizyoncu arkadaşlarımı selamlıyorum.

7 Haziran seçimlerinden sonra siyasal hareketlenme giderek hızlanıyor. Yarın TBMM’nin önemli bir toplantısı var. TBMM üyelerinin tamamına yakını yemin ettiler. Milletvekili kimliğini kazandılar. Bir kaç görev olduğu için yada hasta olduğu için gelemeyen arkadaşlarımız da yemin edecekler.

İlk iş olarak, başkan seçilmesi ve başkanlık divanının oluşması gerekiyor. Bundan sonra TBMM oluşmuş olacak.

Bu sürecin kritik bir aşamasındayız. Yarın başkanlık seçimi ve yemin etmemiş vekillerimizin yemin etmesi için bir araya geleceğiz.

“YARIN DA BEN GEÇİCİ BAŞKAN OLARAK DENETİM YAPACAĞIM”
Bu çalışmalar sırasında ben, en erken doğmuş milletvekili olarak geçici başkan göreviyle yükümlendim. Bunu bir onur olarak gördüm. Şimdi yarın da ben geçici başkan olarak denetim yapacağım.