Şenol Güneş ve Beşiktaş

Değerli okurlarım, Biliç’in gitmesiyle benim 2 adayım vardı. 1-M. Denizli 2-Şenol Güneş kesinlikle yabancı hocaya karşıydım, hepsi geldi milyon dolarları, tazminatları aldılar ve de gittiler, hem de hiçbir katkıda bulunmadan. Aynı toplama takım Beşiktaş.
Sonunda Başkan Şenol hocada karar kıldı iyide yaptı, ama benim projemde bu iş yarım kaldı. Neden mi? Zira ben böyle içimizden olmayan ama değeri olan usta hocaların yanına bizim eski evlatlarımızı koyarak Beşiktaş’ımızın geleceğini hazırlamak benim çok arzuladığım bir projeydi, olmadı yazık oldu.
Şenol hocanın yanına verilecek Metin, Ali, Feyyaz, Gökhan, Ziya, Ulvi, hatta Rıza gibi oyuncularımızla alt yapıdan başlayarak Paf ve A takıma kadar bir hoca taksimi yaparak geleceğe çokiyi bir yatırım yapılabilirdi,ama maalesef olmadı ve neticede Şenol hocadan sonra hadi yine yerli yabancı hoca arayışına devam…
Şenol hoca benim Fut. Fed. Bşk.lığım dönemimde Trabzonsporun kalecisiydi, hem ahlaken hemde sportif yönden gerçekten numune olacak bir futbolcuydu.
Sonra da hocalık da bayağı iyi işler yaptı hatta Milli takımızla Dünya 3.lüğü dahi yaşadı.
Sonra Trabzon ve en sonra da geçen sene Bursaspor’da başarılı hocalık hayatı var. Hocalığı tartışılmaz, ama daha ilk gün Trabzonlu taraftarlar ile olan o “Ben hiçbir takımda şampiyonluk yaşamadım” sözü üzerine Trabzon’da çıkan kötü haberler ilk rahatsızlığın işaretiydi, gerçi hoca çok iyi bir cevap da verdi.
Trabzonluların esasında kızdığı bence o sözler değil, onlar ÖZ BE ÖZ BİR TRABZON ÇOCUĞUNUN BEŞİKTAŞ GİBİ GÜÇLÜ BİR RAKİBE HOCA OLMASINI İÇLERİNE SİNDİREMİYORLAR VE DE ASLA DA SİNDİREMEYECEKLER, ORADAKİ MAÇTA HOCAYI İNŞALLAH SIKINTIYA SOKMAZLAR.
Bir sıkıntıda ki inşallah olmaz, liglere girişte kötü bir başlangıç yaparsak, ben bizim taraftardan da endişe ediyorum, onlarda aynı Trabzonlu taraftarlar gibi “Yahu bizim öz çocuklarımız neden hoca yapılmıyor da en büyük rakibimiz Trabzon’dan hoca getiriliyor” diye konuşmaya başlarlarsa o da bir sıkıntı olabilir.
Neyse önce inşallah bu iki endişem gerçekleşmez diyerek bu yıl neler bekliyorum o hususa gelelim.
1-Kesinlikle kaleci Muslera’nın GS’yı adeta tek başına şampiyon yapması buna en iyi örnek. Hoca bunu iyi değerlendirmeli. İyi kalecin yoksa Türkiye ve Avrupa’da başarı bence HAYAL. Günay’dan çok ümitliyim, ama Cenk ve Tolga’da değil, ben FB’den Mert’in alınmasına taraftardım.
2-Geride sade hucümları kesen değil, “FUTBOLDA HUCÜM VE OYUN GERİDEN BAŞLAR” prensibiyle geri dörtlünün ortasında 2 süper oyuncumuz olmalıdır. Bu ne Ersan ile Sivok – Atınç ve Franko ile olmadı, olamazda. Mesela RONALDO-ZAGO gibi.
3-2 bekimizde vasat Motta, Opera eh, ama sağa kesin biri alınmalı.
4-Orta saha bence en iyi yerimiz Atiba’nın kalması süper, ben bu yıl Oğuzhan, Olcay, Tolgay, Gökhan, Sosa ve Kerim’den çok şey bekliyorum, ama Necip ve Veli’den değil. Veli benim istediğim tip futbolcu değil bu tabii benim görüşüm, dağınık futbolcudan hoşlanmam. Uğur Boral, kesin verilmeli.
5-Demba Ba kalacak mı gidecek mi? belli değil bence ikisi de olabilir, ama Cenk kesin kalmalı M. Pektemek yollanmalı, zira iyice kırılgan oldu!
Yani özetle kalede, geride ve forvette kesin yeni transfere ihtiyaç var. Bakın ne acıdır ki transfere ihtiyaç var diyorum. NEREDE ALT YAPI, NEREDE? BİZİM PAF TAKIMINDAN KİMSE AKLIMIZA DAHİ GELMİYOR. YAZIK ÇOK YAZIK.
Evet durum bu, yine TRANSFER YİNE, TRANSFER – YİNE TOPLAMA TAKIM, YİNE TOPLAMA TAKIM.
Allah Yönetime para, Şenol Hocaya da takım yapma hususun da yardımcı olsun.
Çok değer verdiğim, takdir ettiğim ve de çok sevdiğim Şenol hocama, kardeşime gönülden başarılar diliyorum. İnşallah görüşlerimin menfileri değil müsbetleri gerçekleşir ve BJK mizde gelecek yıl VODAFON ŞEREF STADINDA, AY PARDON VODAFON ARENA stadında yüzümüzü içte ve dışta güldürür.
BEŞİKTAŞLILARIN, HEPİMİZİN ÖYLE İHTİYACI VAR Kİ.
Tüm BJK’lilere hayırlı Ramazanlar, iyi tatiller diliyorum.
Sevgilerimle, Saygılarımla.