SPOR: Demba Ba ağır konuştu

Çin’e satılması gündemde olan Senegalli yıldız, “Kulüp, benimle yola devam edeceğini söyledi. Fakat daha sonra beni satmak için başka kulüplerle temasa geçti. İki yüzlü davrandılar. Beşiktaş, artık gelecek planlarımda yok” dedi.
İşte bazı detaylar:
Beşiktaş’ın, Çin takımı Shanghai Shenhua’ya 14 milyon Euro (41.791.680 TL) bonservis bedeliyle satmayı planladığı Demba Ba, sert konuştu. fanatik gazetesinin haberine göre Siyah-Beyazlılar’ın Senegalli yıldızı, yönetimin kendisine iki yüzlü davrandığını ileri sürerek, Beşiktaş’la bağlarını koparacağının sinyallerini verdi. Milli takım kampındayken kulüple görüştüğünü belirten Ba, “Onları aradım ve bana, ‘Seni bırakmayacağız. Elbette önemli teklifler alıyoruz ancak, biz seninle yola devam edeceğiz’ dediler. Fakat daha sonra bir baktım ki, beni başka takımlara pazarlamak için Çin’den Dubai’ye, Dubai’den İngiltere’ye kadar birçok kulüple pazarlık içinde olduklarını öğrendim. Ben İstanbul’da mutlu olduğumu ve burada oynamaya devam etmek istediğimi söyledim. Burada kızdığım konu, bana karşı yöneticilerin samimi olmamaları” ifadelerini kullandı.

Futbolun profesyonel bir iş olduğunu belirten Ba, “Yakın zamanda nasıl İngiltere’de Chelsea forması giyerken buradan ayrılıp, Beşiktaş’a geldiysem, şimdi de Türkiye’den ayrılıp, başka bir yere giderim. Ancak bunu yaparken iki tarafın da birbirine karşı dürüst davranması gerek. Anlam veremediğim konu da buydu. Bundan böyle Beşiktaş takımıyla ilgili bir gelecek planlaması yapmıyorum” yorumunu yaptı.