BEŞİKTAŞ: Hazinedar’dan Çarşı’ya destek!..

Beşiktaş Belediyesi yayınladığı bir basın bülteniyle Çarşı’ya destek verdiğini söyledi. Basın bülteninde şu ifadeler yer aldı, aynen yayınlıyoruz:

BAŞKAN HAZİNEDAR’DAN ÇARŞI GRUBU’NA DESTEK!

Çarşı Grubu üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında açılan davanın görülmesine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Çarşı Grubu’na destek olmak amacıyla Beşiktaş Belediyesi Başkanı Sn. Av. Murat Hazinedar da katıldı.

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davası savcının mütalaasını hazırlayamaması nedeniyle ertelendi.

Duruşmada 23 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulunurken, Beşiktaş Belediye Başkanı Sn. Av. Murat Hazinedar, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Eren Erdem ile eski CHP milletvekili Umut Oran da sanıklara destek olmak için duruşmaya katıldı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Arda Mutlu Doğan’dan ele geçen silahın ne zaman üretildiğine ilişkin firmadan yanıt beklenmesine, cevabın gelmesi halinde dosyanın Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 11 Eylül’e erteledi.

Duruşmanın ardından sanıklar diğer taraftarlarla birlikte Beşiktaş marşları söyleyerek adliyeden çıktılar. Sanıklara destek olan Başkan Hazinedar da çıkışta hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek desteklerini sürdürdüğünü açıkladı. Başkan Hazinedar, çekilen hatıra fotoğrafını “Bizim semtin darbecileriyle duruşma sonrası hatıra pozu :)” notuyla paylaştı.

Hazinedar iftar yemeklerinde ve birçok organizasyonlarında çarşıya beledfiye olarak destek olduğunu ve olacağını belirtti.