TÜRKİYE: “Koalisyon hükümeti temenni ediyorum”

Erdoğan, ‘En kısa sürede koalisyon hükümeti temenni ediyorum’ dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 350 muhtarla iftarda bir araya geldi.
İşte bazı detaylar:
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yapılan caminin gelecek hafta cuma günü açılacağını söyleyen Erdoğan özetle şu mesajları verdi:
EN KISA SÜREDE KOALİSYON: Mevcut meclis yapısında en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda da milletin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. Partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm merci yine milletimizdir. Hiçbir öncelik ülkenin ve milletin bekasının önüne geçemez, geçmemelidir. Tüm partilerimizi bu anlayışla hareket etmeye ve sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum.
İFTİRALARIN BOYUTU ŞAHSIMI AŞTI: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili yalan ve iftiraların boyutu artık şahsımı aştı. Bu iftiralar doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamına, dolayısıyla devletin hükmi şahsiyetine zarar verir hale gelmiştir. Aslında burada mesele ne masa ne sandalye ne çatal-bıçak ne yemek meselesidir. Burada mesele Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin millete mal olmasıdır.
BİZE ZENCİ TÜRKLER DİYORLAR: Şayet biz burada milletimizle bir araya gelip kucaklaşmak yerine sadece belli kesimleri ağırlayıp, hani bunların beyaz Türkleri var ya onları ağırlayıp çünkü onlar size, bize zenci Türkler diyorlar, ben de öyle bir zenci Türk olmaktan şeref duyuyorum.
MASA TEPKİSİ: Burası milletin evi. Bir grup alimi iftarda ağırladım. Buradan yansıyan bir fotoğraf karesi üzerinden çok alçakça, ahlaksızca, tamamen yalana ve iftiraya dayalı bir kampanya başlatıldı. Yemeğin toplam maliyetinin 1 milyon liranın üzerinde olduğu ifade edildi. Kalem kalem verilen bu rakamların tamamı yalandır, yanlıştır, tüm iddialar iftiradan ibarettir. Maliyeti 240 bin lira olarak ifade edilen yemek masası varya, bu Siteler’deki bir ustamız tarafından 4 bin 600 lira artı KDV’dir yani 5 bin lira maliyeti var ama 240 bin lira diye ifade ediyorlar. Bu bir portatif tabla, suntadan yapılan, altındaki masalar, demir profiller bunlar geçtiğimiz rahmetli Sayın Demirel’in cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır.
Yemeğin ve masanın hazırlanmasının maliyeti 3 bin 390 liradır. Kişi başı yemek maliyeti de 30 liradır.