EKSTRA: Halen reklam mesajı geliyorsa…

Yasağın başlamasına rağmen hala reklam mesajı alıyorsanız bunu yapabilirsiniz.

Güm­rük ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı ya­kın za­man­da, ti­ca­ri şir­ket­le­re tü­ke­ti­ci­le­ri bık­tı­ran, rek­lam me­saj­la­rı at­ma­ma­la­rı için ya­sak ge­tir­di. An­cak ya­sa­ğa rağ­men ti­ca­ri fir­ma­lar hâlâ rek­lam me­saj­la­rı atı­yor.

Ticari firmaların reklam mesajlarını atmaya devam etmesi ile il­gi­li tü­ke­ti­ci­le­ri bil­gi­len­di­ren Tü­ke­ti­ci­ler Der­ne­ği (TÜ­DER) Ge­nel Baş­ka­nı Le­vent Kü­çük, va­tan­daş­la­rın bu tarz SMS’­ler al­ma­sı ha­lin­de Güm­rük ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı­na bağ­lı Tü­ke­ti­ci­nin Ko­run­ma­sı Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’ne şi­ka­yet et­me­le­ri­ni tav­si­ye et­ti.

Ken­di­si­nin de ay­nı ko­nu­dan muz­da­rip ol­du­ğu­nu ak­ta­ran Kü­çük, “Ba­na rek­lam içe­rik­li ge­len tüm me­saj ve ma­il­le­ri sil­mi­yo­rum. Lis­te ha­lin­de ba­kan­lı­ğa şi­ka­yet ede­ce­ğim. Ba­na bu SMS’le­ri gön­de­ren fir­ma­lar ala­cak­la­rı ce­za­nın far­kın­da de­ğil­le­r” di­ye ko­nuş­tu.
Söz ko­nu­su ya­sa­ğın çık­ma­sıy­la bir­lik­te fir­ma­lar tü­ke­ti­ci­le­re, “Bu me­saj­la­rı al­mak is­te­mi­yor­sa­nız evet ya da ha­yır ya­zı­n” di­ye SMS ve ma­il yol­la­dık­la­rı­na işa­ret eden Kü­çük, tü­ke­ti­ci­le­rin bu me­saj­la­ra ce­vap ver­mek zo­run­da ol­ma­dı­ğı­nı kay­det­ti.