TÜRKİYE: Demirel için Bakanlar Kurulu kararı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğduğu yer olan Ispartaİslamköy’de anıt mezar yeri olarak belirlenen Çalçatepe’dedefnedilebilmesi için mevzuat gereği, Bakanlar Kurulu kararıgerekiyordu.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün doğduğu köyde toprağa veriliyor. Demirel, ninesinin adını taşıyan camide kılınacak son cenaze namazının ardından siyasetin bütün renklerinin buluştuğu bir tören ile son yolculuğuna uğurlanacak.Cumhuriyet’in; halkın yoksul çocuklarına milleti temsil ederek askeri bürokrasi içinde yer almadan da en üst makamlara kadar yükselebileceği konusunda nasıl bir imkan sağladığı konusunda sembolik isimlerden biri olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün doğduğu yer olan İslamköy’de toprağa verilecek. Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı olmayı sert siyasi mücadelelerin ardından başaran Demirel’in Çankaya’ya uzanan öyküsü, doğduğu yer olan İslamköy’deki anıt mezar alanına bugün defniyle ibret verici bir boyut kazanacak.
Demirel’in naaşının anıtmezar alanına gömülmesi için Bakanlar Kurulu kararnamesi de, dün imzalanarak Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandı ve bugün jet hızıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.