SPOR: Eylül’de stat biter mi?

Stat muamması günlerdir spor medyasında üst sıralarda yerini alan başlıklardan biriydi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stadın ne zaman biteceği konusunda bir açıklama yaptı ve tarih verdi. Şimdi gözler Eylül ayında. İşte detaylar:
“STAT AYNI ZAMANDA TURUSTİK BİR ALAN DA OLACAK”
Vodafone Arena’nın aynı zamanda turistik bir alan da olacağını ifade eden Orman, “Burada moda merkezi olacak. Turistlerin gezeceği bir alan yaratıyoruz. Vodafone Arena’nın karşısında Dolmabahçe’ye 2.5 milyon turist geliyor. Konserler olacak. Burası yaşayan bir stadyum olacak. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli akıllı stadyumlarından birisi olacak. Burada stadyum içerisinde canlı yayınlar olacak. Burası yeşil bir stadyum olacak. Suyunu kendi toplayacak, arıtacak, çimlerde kullanacak. Bunları yapabilmek zor ve emek gerektiriyor” şeklinde konuştu

STADI 20 EYLÜL’DE BİTİRECEĞİZ
Süper Lig’in ilk 3 haftasında deplasmanda oynamak istediklerini dile getiren Orman, “TFF’ye 4 haftalık bir istekte bulunmadan önce Kulüpler Birliği ile bir görüşeceğiz. Buranın zemini aşağı indirilirken, 3-4 hafta sürekli deplasmanda oynanmıştı. 3 hafta falan deplasmanda oynayacağız. Süresi uzamaması için çalışacağız. 20 Eylül’de bitirmeye çalışacağız. Onu o gün bakarız. Biz buraya dönme çabasındayız.” dedi Vodafone Arena’nın açılışında yapmak istedikleri turnuvayı daha sonra yapacaklarını ifade eden Orman, ” Açılışla ilgili Barcelona ile bir turnuva yapmak istiyorduk ancak lig arasına geleceği için belli bir süre sonra yapacağız o turnuvayı.” dedi.