BEŞİKTAŞ Belediyesi hakkında İddialar çığ gibi!.. İşte tüm haberler…

Beşiktaş Belediyesi ve Başkan hakkında önemli haberlere imza atılıyor. Belediye başkanının arsa aldığı, arsayı aldığı kişinin Tursab müteahidi olması, Tursab binasına yüksek kat müsadesi verildiği, arsaya inşaat yapılacağı, bunların tamanının on milyonlarca dolar olduğu, ayrıca başkan yardımcısı Çetin Kırışgil ve Ali Bağdatlı isimlerinin öne çıktığı, Kuruçeşme’deki eğlence merkezi Sortie’ye ortak olunması gibi haberler üzerine açıklama yaptı. İşte yarrın gazetesindeki o haber…
HAZİNEDAR’IN SERVETİ ARTTI
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın Başkan olduktan sonraki serveti dudak uçuklattı.
Ülke gündemden bir türlü düşmeyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın Belediye Başkanı seçildikten sonra servetine servet kattığı iddia ediliyor.
Öyle ki Belediye Başkanı olmadan önce yaklaşık 21 bin TL vergi ödeyen Hazinedar, Belediye Başkanı olduktan bir sene sonra eşiyle birlikte Beşiktaş Mecidiye mahallesinde 2 milyon 350 bin TL’ye villa ile yine aynı mahallede 3 trilyon liraya boğaz manzaralı arsa aldı. Hazinedar’ın eşinin ise aynı dönemde kendisine 750 TL’lik lüks jip aldığı ortaya çıktı. Böylelikle Hazinedar ailesinin seçimden 1 sene sonra yaklaşık 6 trilyon gibi bir servete ulaştığı gözlenirken bu serveti nasıl yaptıkları ise bilinmiyor.
Son zamanlarda twitter üzerinden @bilgesolyumruk’un paylaştığı belgelerle birlikte Ece Öztürk’ün kaleme aldığı bu iddialarında gerçek olduğu kamuoyuna yansıyor. Paylaşılan belgelerde Av. Murat Hazinedar 2013 yılında sadece 21.308,94 TL vergi ödediği görülüyor.
Daha sonra Belediye Başkanı seçilen Hazinedar ve eşinin, seçimden yaklaşık 1 yıl sonra 20.03.2015 tarihinde toplamda 5,5 milyon TL’yi bulan arsa ve villa aldıkları tapu belgeleriyle gün yüzüne çıkıyor. Bunun akabinde Murat Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar adına da 06.03.2015 tarihinde yaklaşık 750 bin TL değerinde arazi aracı lüks jip alındığı ortaya çıkıyor.
Etik habercilik gereği kendisine bilgi edinme gereği soru sorduğumuz Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi resmi sitesinden bir açıklama yaptı. Hazinedar açıklamasında kendi şirketinin 52 milyon 300 bin TL’ si olduğunu ve bu harcamaları şirket hesabından yaptığını açıkladı.
Açıklamasının devamında Hazinedar şunları belirtti ;
30 Mart 2014 tarihinde, Beşiktaş Belediye Başkanı seçildikten sonra, yasa gereği, Beşiktaş Kaymakamlığına, kendim ve eşim adına mal beyanında bulundum.
Bu beyan, özetle şöyle:
4 Taşınmaz…………4.700.000 TL
3 Otomobil…………..300.000 TL
Şirket Değeri……38.000.000 TL
Ziynet Eşyaları…..2.300.000 TL
Alacaklar……………7.000.000 TL
TOPLAM………….52 milyon 300 bin TL
Yani ben, göreve başladığımda, toplam mal varlığı 52 milyon lira olan bir avukat ve işadamıydım.
8 Nisan 2015 tarihinde, görev bölgem olan Beşiktaş’ta S.Ç, Y.E ve K.E adlı şahıslardan, toplam 5 milyon 350 bin TL’ye 630 metrekare arsa ve 570 metrekare kagir bir ev satın aldım. Bu alımın parası, bankacılık sistemi üzerinden satıcılara ödendi. Bu paranın kaynağı, kolayca tahmin edilebileceği gibi, şirket satışından gelen paradır.
Bu alım sonrasında, mal varlığımdaki değişimi, derhal Beşiktaş Kaymakamlığına bildirdim.
Yani; 5 milyon TL’ye ev alınmıştır ama kaynağı başkanlık görevi öncesi edinilmiş şirket hisselerinin satışından gelen; yasal, meşru ve helal paradır” dedi.