SPOR: “Kariyerimde şampiyonluk kupası görünmüyor”

Beşiktaş’a imza attığı gün şampiyonluk yaşamadığını belirten Şenol Güneş, Trabzon cephesinden gelen ağır tenkitlere cevap verdi. Bordo-Mavili camiaya bağlılığının tartışılamayacağını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, “Kalbimde ne olduğunu biliyorum, huzurluyum. Niyeti bozuk adamla ne konuşacaksın?” dedi.

-Beşiktaş’a 2+1 yıllık imza attığı törende hiç şampiyonluk yaşamadığını söyleyince Trabzonsporluların tepkisiyle karşılaşan Şenol Güneş, eleştirilere sert çıktı. 63 yaşındaki teknik adam, “Kalbimde ne olduğunu biliyorum, huzurluyum. Trabzonsporluluğum onların demesiyle sökülmez-takılmaz, merak etmesinler!” dedi. Şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecine dayanan 2010-11 sezonunda Fenerbahçe’nin değil, kendilerinin zirveye çıktığını belirten Bordo-Mavili camiadan bazı kesimler, Güneş’e yüklenmişti. Trabzon’da yayınlanan Taka Gazetesi’ne röportaj veren Güneş’in sözlerinden satırbaşları şöyle:

Kızmış ve Beşiktaş’a gitmemi istemiyor olabilirsin. Ama niyetini başka laflarla süsleme. Trabzonspor’u sen mi savunuyorsun? Ben haksızlığa uğradığımı her zaman söylüyorum. Sorumlusu da ben değil, başkası. Hesabını ondan sor? Kupa da elindeyse onu da bana göster! Trabzonspor kupayı hak etti. Peki, aldı mı? Sebebini tartışırsın. CV’mde, kariyerimde resmî bir şey görünüyor mu? Hayır. Kupa için savaşalım; ama bu başka bir şey.

Adaletten söz eden ben miyim, onlar mı? Ne zaman bahsettiler? Şenol Güneş’in açığını buldular diye ortaya çıktılar. Onlar gibi düşünsem, kimse Trabzonsporlu olmazdı. Bunlar bile komik. Niyeti bozuk adamla ne konuşacaksın? Seni dinlemiyor ki. Çünkü amacı başka! Trabzonspor’a ilişkin benden beyanat duydunuz mu? Orada bazı salaklar var. Mevzu arıyorlar.