TÜRKİYE: Soma davasında tahliye istemi salonu karıştırdı

Soma davası tekrar başladı. Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Kadir Tekin Gürkan’ın tahliyesini talep etti. Aileler talebe tepki gösterdi. Salon karıştı, hakim duruşmaya ara verdi.
Dün ara verilen 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın davası bugün tekrar başladı. Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan duruşmada neyle suçlandığını bilmediğini söyleyip tahliyesini istedi. Daha sonrada Gürkan’ın avukatı Kadir Tekin de söz alıp “Kamuoyu baskısından dolayı işin kolayına kaçarak müvekkilim tutuklu. Gerekçede neden tutuklu olduğu açık olarak belirtilmeliydi.Sadece yönetim kurulu başkanı diye tutukluluğunun devamı hukukçu olarak vicdanımı sızlatıyor” dedi. Avukatın sözleri salonun karışmasına neden oldu. Madenci yakınlarından itirazlar yükseldi. Hakim ara karar için duruşmaya yarım saat ara verdi.

Can Gürkan ise duruşmada madenin teknik taraflarından anlamadığını belirtti. Avukat bulmak isteyen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ek süre talep etti. Aileler ise mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’ya ‘onları salın bizi tutuklayın’ şeklindeki serzenişte bulundu. Ara sonrası mahkeme heyeti duruşmayı 18 Ağustos’a erteledi.