BEŞİKTAŞ: Seçim gününde saldırının failleri belli oldu

Beşiktaş’ta Albay Çetin Oğuz adındaki bir şahıs silahlı saldırıya uğraması sonrasında failler belli oldu.
İşte detaylar:
Seçim günü İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Şakir Kesebir Caddesi’nde eşi Asuman Oğuz (66) ve adı Albay Çetin Oğuz (67) saldırıya uğradı. Yasadışı sol bir örgüt internet üzerinden bir açıklama yaparak silahlı saldırıyı üstlendi. Çetin Oğuzun isminin Fehmi Altınbilek’in ismi olduğu iddia edildi ve bu isim de Kızıldere baskını ve İbrahim Kaypakkaya’nın ölümünde gündeme gediği medyada yer aldı.
CNN Türk’ün ele aldığı haberin detayları şöyle:
7 Haziran 2015’te Şakir Kesebir Caddesi’ndeki İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı Nizamiyesi’nden yürüyerek çıkan Albay Çetin Oğuz (67) ve eşi Asuman Oğuz (66), motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Saldırıda yaralanan Oğuz ve eşi, Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, motosikletle olay yerinden kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalarda, şüphelilere ait olduğu belirlenen motosiklet, Beşiktaş Abbasağa Parkı yakınındaki çıkmaz sokakta bulundu.
Sokakta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat ve bomba imha ekipleri bir süre inceleme yaptı. Motosikletin plakası da aynı sokakta sökülmüş halde bulundu.
Öte yandan silahlı saldırıya uğrayan Albay Çetin Oğuz’un gerçek isminin emekli Albay Fehmi Altınbilek olduğu iddia edildi. Yasadışı sol bir örgüt, internet üzerinden yaptığı açıklamada Çetin Oğuz’un sahte isim kullandığını ve gerçek adının Fehim Altınbilek olduğunu iddia etti ve silahlı saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Jandarma Bölge Komutanlığı önünde silahlı saldırı!
Jandarma Bölge Komutanlığı önünde silahlı saldırı!
Örgüt, 1973’te işkencede hayatını kaybeden TİKKO lideri İbrahim Kaykapkaya’nın ölümünden Altınbilek’in sorumlu olduğunu, ayrıca Mahir Çayan ve 9 arkadaşının öldürüldüğü Kızıldere operasyonunu yöneten kişi olarak duyurdu.

Örgüt, Altınbilek’in eşinin vurulmasını ise talihsiz bir kaza olarak niteledi!