Nurtopu gibi bir hükümet!..

Eldeki tablo ve oy dağılımı ile bir hükümet kurulması zor gibi gözüküyor bana… Kurulsa bile uzun ömürlü olmayacaktır. Siyasi partiler çözümsüzlükten yana gözükmek istemiyor seçmenlerine… O kadar!.. Bu yüzden de nafile turlar ister istemez başlayacaktır. Dönüşümlü Başbakanlık mı olur, azınlık hükümeti mi veya ikili, üçlü koalisyon mu bilemem ama, bu hükümetten pek bir şey çıkmaz.
Seçmen öyle bir şey yaptı ki, işin içinden çıkamayacak hiç biri… Çünkü koalisyon kültürü yok, varsa yoksa ben… Henüz kesin bir kanıda bulunmak için erken ancak, bugüne kadar ki gelişmelere bakıyorum ve gelişmeleri tatminkar görmüyorum. Adeta bir satranç oynanıyor, seçimden önce ve sonra birşay fark etmedi yani!.. Sadece HDP barajı aştı, AKP iktidardan düştü, MHP oy kazandı, CHP kaybetti o kadar!… Rakamların dışında Cumhurbaşkanı yine başrolde!… Ve o ne derse o olacak gibi!..
Ben; olayı böyle okuyorum. Falcı değilim ama süre önemli değil, bence yeni bir seçim kapıda. Bu durumdan en karlı çıkabilmek erimemek adına da siyasi partiler ve liderler manevra yapacaktır. Yapıyorlar da… Zaman kazanmak her hal ve yönüyle önemlidir. Çünkü iktidardan düşenlerinde bir hesabı var, seçimin kazananın da!.. Ayrıca; yeni seçilen milletvekillerinin özlük hakları da erken seçime manidir. Yoksa milleti düşünen olmaz!.. Özetle; yine kendilerine yönelik bir plan ve program içinde hepsi!.. Biraz daha zaman geçsin şu 1 ay içinde bakın görün neler olacak?..
Siyaset bir bilim. Ama ülkemizde ne yazık ki siyasetçiye güven yerler altında ve bize bu güveni veremeyen siyasetçilerin kuracağı bu hükümet de bu tablo ile arpa boyu yol alamaz. Onun içinde er geç erken bir seçim kapıdadır!.. Yazın bir kenara!..