İSTANBUL: Tatil keyfi başladı!..

Öğrenciler tatil keyfinde… İstanbul’da 2014-20145 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile yaklaşık 2 milyon 267 bin öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.
Karne töreninde konuşan İstanbul Vali Hasip Şahin, “Eğitimi okulda sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Asıl olan öğrencinin hayata iyi hazırlanması, hayata bakışının iyi şekillenmesi kurgulanmasıdır” dedi.
Vali Şahin, “Eğitimi okulda sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Asıl olan öğrencinin hayata iyi hazırlanması, hayata bakışının iyi şekillenmesi kurgulanmasıdır. Eğitimin asıl amacı araştıran, soran, soruşturan zaman zaman eleştiren ve eleştiriler karşısında daha iyiyi daha güzeli bulmayı beceren nitelikli kabiliyetli vatanıma milletine, ailesine toplumuna, bağlı değerlerine saygılı, tarihini bilen ve tarihinden aldığı hızla geleceğini de şekillendirebilen insan yetiştirmektir eğitimin amacı.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muhammed Yıldız, İstanbul genelinde 2 milyon 266 bin 700 öğrenciye 128 bin öğretmen ve 5 bin 892 okuldaki 72 bin derslikte eğitim öğretim verildiğini kaydetti.