SİYASET: “Her fedakarlığı yaparız”

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “AK Parti’nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez” dedi.
İşte bazı detaylar:
AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan AK Parti Genel Merkezi’ndeki basına kapalı toplantı yaklaşık 6,5 saat sürdü.

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay toplantı sonrası açıklama yaptı. Atalay, “Ülkemizin ve milletimizin geleceği her şeyden değerli. AK Parti’nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez” dedi.
Atalay, “Tam bir Türkiye partisiyiz. Türkiye siyasetinin geleceği en çok AK Parti’nin değerlendirmelerine bağlı. Biz de o sorumluluk içindeyiz. Ülkemizin, milletimizin geleceğiyle ilgili her fedakarlığı yaparız. Bütün bu değerlendirmeler sonra belli kararlar da alınacaktır” ifadelerini kullandı.
Atalay’ın açıklamalarından satır başları:

Ahmet Davutoğlu başkanlığında 63’üncü hükümetin kurulmasına MKYK’da oy birliği ile karar verildi.

Partimiz bir Türkiye partisidir. Yoğun bir istişare süreci yaşıyoruz.

Bu sürece çok önem veriyoruz.

Seçim sonuçlarına ilişkin analizler ve kamuoyu yoklamaları yapılıyor. AK Parti olarak çok sorumlu bir politika yürütüyoruz.
Yurt dışı oylarının katılımı ile 3 ilde değişiklik oldu.

Biz parti olarak, Türkiye’nin büyük partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve şu anda en büyük sorumluluk AK Parti’ye düşer. Bu sürecin iyi yönetilmesi yönünde büyük bir hassasiyet gösteriyoruz.

Milletimizin ve ülkemizin geleceği her şeyden değerli, yoğunlaştığımız burası, bundan sonra da öyle olacak. Bu konuda sorumluluğumuzun farkındayız. Şunu, bugünkü seçim sonuçları da gösteriyor, AK Parti’nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez.

Tam bir Türkiye partisiyiz. Türkiye siyasetinin geleceği en çok AK Parti’nin değerlendirmelerine bağlı. Biz de o sorumluluk içindeyiz. Ülkemizin, milletimizin geleceğiyle ilgili her fedakarlığı yaparız. Bütün bu değerlendirmeler sonra belli kararlar da alınacaktır.