SPOR: Süper Kupa onların!..

U-19 Akademi Takımı, Süper Kupa finalinde Altınordu’yu 2-1 yendi ve şampiyon oldu.

Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde oynanan final mücadelesini; Futbol Alt Yapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay, Futbol A Takımı’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar, Futbol Özkaynak Düzeni Genel Koordinatör Emrah Bayraktar ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim izledi.

Siyah-beyazlılar maça; Hüseyin Yılmaz, Beytullah Ayduvan, İbrahim Anıl Tekeli, Fatih Aksoy, Furkan Akbulut, Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş, Ufuk Orhan, Hamza Küçükköylü, Şamil Başaran ve Hüseyin Afkan onbiriyle başladı.

İlk yarıda tutuk bir görüntü sergileyen ekip, 33. dakikada Altınordulu Rıdvan’ın golüyle geriye düştü. Kalan sürede skora eşitlik getiremeyen takımımız soyunma odasına 0-1 geride gitti.

İkinci yarıya tempolu başlayan siyah-beyazlılar, oyunun kontrolünü eline geçirdi ve üst üste geliştirdiği ataklarla gol aradı. U-19 Akademi Takımı, 62. dakikada Hamza Küçükköylü’nün golüyle skora denge getirdi. Rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ekip 66. dakikada Furkan Akbulut ile 2-1 öne geçti. Üstünlüğünü son düdüğe kadar sürdüren U-19 Akademi Takımı, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak Süper Kupa şampiyonu oldu.