TÜRKİYE: Erken seçim çıkar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarını takip ettiği Huber Köşkü’nden 20 saat sonra ayrıldı. Erdoğan’ın Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşmenin bugün saat 16.00’da yapılacağı öğrenildi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Parti Genel Merkezi’nde 7.5 saat süren toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda ‘koalisyon veya erken seçimin’ ele alınıp alınmadığına ilişkin, “Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

25. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından sonuçları takip etmek için Tarabya’da bulunan Huber köşküne gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geceyi burada geçirdi. Erdoğan, yaklaşık 20 saat sonra Huber köşkünden ayrılarak Atatürk Havalimanı’na gitti.

Erdoğan, özel uçak “ANA” ile saat 16.30’da Ankara’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Esenboğa Havalimanı’nda, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan’ın beraberinde eşi Emine Erdoğan da Ankara’ya geldi.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşme tarih ve saatinin Saray tarafından belirleneceği, Cumhurbaşkanlığı’nda ise bugün için bir planlama yapılmadığı öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün (Salı) saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edilecek.