TÜRKİYE: Patlamayla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devletimizin ilgili birimleri, Diyarbakır’daki son olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı da hassasiyetle yürütmektedir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstikrar ve güven ortamına gölge düşürmeye yönelik her türlü girişime karşı müteyakkız durumdaki devletimizin ilgili birimleri, Diyarbakır’daki son olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı da hassasiyetle yürütmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlama dolayısıyla mesaj yayımladı.

Diyarbakır’da HDP’nin mitingi esnasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar olduğunu derin bir teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye’de pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, demokrasimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz ediyor. İstikrar ve güven ortamına gölge düşürmeye yönelik her türlü girişime karşı müteyakkız durumdaki devletimizin ilgili birimleri, Diyarbakır’daki son olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı da hassasiyetle yürütmektedir. Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”