BEŞİKTAŞ: Yayınımız ses getirdi!.. Temizlik başladı!..

Gazete Beşiktaş’ın Ortaköy’deki deniz kirliliği ile ilgili haberi sonrası Dünya Çevre Günü nedeniyle de Beşiktaş’ta bir deniz temizliği operasyonu yaşandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bizzat denizin dibine dalarak kendi elleriyle çöpleri çıkardı ve kamuoyuna teşhir etti.
İşte bazı detaylar:
Dünya Çevre Günü’nde binlerce vatandaş Ortaköy Meydanı’nda buluştu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar canlı yayında Boğaz’a dalış yaparak çöp topladı ve denizin altından çocuklarla konuştu.

Daha temiz bir İstanbul için 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Ortaköy’de dalış yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, boğazı temizleyerek su altından miniklerin sorularını cevapladı.

Beşiktaş Belediyesi ve Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği’nin birlikte düzenlediği ”Konuşan Balık Deniz ve Çocuk Şenliği” ile ”5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği” Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı işbirliği ile Ortaköy Sahili’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı. Etkinlik kapsamında dalgıç kıyafeti giyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, dalgıçlar kontrolünde boğaza dalış yaptı. Denizaltında yaklaşık 15 dakika kalan Hazinedar, interkom bağlantı sayesinde sahildeki çocuklarla su altından sesli ve görüntülü iletişim kurdu.

“BİLİNÇLENDİRME YAŞAYARAK OLUYOR”

Su altında yaşamadan su altını anlamanın doğru olmadığının altını çizen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Çocuklarımızı ne kadar su altıyla, denizle bütünleştirirsek, onları koruyacak bir nesli daha kolay yetiştiririz. Çünkü bu bilinçlenme ancak ve ancak yaşayarak oluyor. Dolayısıyla benim için ilginç bir deneyimdi. Bu etkinlik boğaza dair hem bu gün azalan balık popülasyonunu hem de balık çeşitliliğine canlı çeşitliliğine ilişkin önemli bir mesajdır. Boğaz dünyada en güzel noktalardan bir tanesi bizim için. İstanbul’un kalbi Beşiktaş’ta çok önemli bir sahil bandı var. Buradan doğayı, denizi, sahili, boğazı koruyarak bir mesaj veriyoruz. Dünya Çevre günü kutlu olsun” diye konuştu.

RUJDAN BAYRAĞA KADAR HER ŞEY VAR

Beşiktaş Belediye Başkanı ve beraberindeki dalış ekibi yaklaşık 15 dakika boyunca gerçekleştirdikleri “Temizlik Dalışı” İstanbul Boğazına atılan çöpleri gözler önüne serdi. İnterkom bağlantı sistemi sayesinde çocukların sorularını su altında cevaplayan Hazinedar, bir çocuğun “Orada hangi çeşit balıkları görüyorsunuz ” sorusuna, “Doğrusunu istersen burada çok fazla balık yok” diye cevap verdi. Su altından çıkarılan cam şişeler, cep telefonu, ruj, araba süspansiyonu, bıçak ve iki adet Türk bayrağı, İstanbul Boğazı’nın temizliğine gösterilen hassasiyeti gözler önüne serdi.
Sahilde çöpleri boşaltan çalışanların Türk bayraklarını ayırarak kuruması için stant demirine asması dikkat çekti.