İSTANBUL: Yeni vapurların görüntüsü dikkat çekiyor

Yeni vapurların yeni görüntüsü sorulara neden oldu. Bu konuyu Habertürk Gazetesi Esra Boğazlıyan şöyle ele aldı:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eminönü-Kadıköy hattında hizmete aldığı 3 yeni gemi günlerdir tartışılıyor biliyorsunuz. Bu yeni vapurların İstanbul gündeminin ilk sırasına oturmasının nedeni de tasarımları malum… Zira bu yeni gemiler alışılmış Şehir Hatları vapurları gibi değil. Bir kere yan balkonlar yok, üst güverte var. Sonra iki taraf da camla kaplı ve tabii en büyük değişiklik de geminin yolcuları yan yanaşıp değil, burun kısmından alması. Yeni gemilerin, İstanbul’la özdeşleşen tasarımdan çok farklı olması eleştiriliyor. En çok da ‘Bu yeni gemilerde artık martılara simit atılamayacak’ serzenişleri yükseliyor. Birkaç gündür sosyal medya üzerinde hararetli tartışmalar yaşanıyor. Şikâyet Hattı’na da bu konuda çok sayıda mesaj geliyor. İstanbullular soruyor: ‘Niye böyle bir tasarım tercih edildi, niye bize sorulmadı’ diye… Ben de tüm bu eleştirileri ve soruları, konunun birinci derecedeki muhatabına, yani Şehir Hatları yetkililerine ilettim ve aynen şu yanıtı aldım:
“Öncelikle ve özellikle bilinmesi gereken nokta hizmete alınan 3 adet yeni yolcu gemisi, İstanbul’la özdeşleşen ve bu kentin simgesi haline gelen vapurların yerini alacak değildir.
Hizmete alındığı tarihten bu yana titizlikle yeni gemiler ifadesi kullanılması bu yeni araçların vapur olmadığını ve vapurun alternatifi de olmadığını göstermeye dönüktür. İstanbul’un vapurları Boğaz’ın sularında olmaya hep devam edecek. Bu keyfin daha uzun yıllar devam edebilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hatları vapurlarını bildiğiniz gibi tepeden tırnağa yeniledi, ömürlerini uzattı. Boğaz’ın beyaz kuğuları iki yaka arasında, yarenlik eden martılarıyla, çay ve simit keyfiyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor, daha uzun yıllar edecek.”