SPOR: Bir oyuncunun gidiş nedenleri…

Beşiktaş’ta Gençlerbirliği maçının ardından Tomas Sivok, Siyah-Beyazlı takımdaki 7 senelik kariyerini noktaladı. ancak iddialar da ortalığı karıştıracak türden…
İşte bazı detaylar:
Sivok, Beşiktaş’tan gideceği ve Vodafone Arena’da oynayamayacağı için üzgün olduğunu dile getirirken, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nda da forma giyen tecrübeli isim ile yolların ayrılması eleştirileri getirdi. Gelecek sezon kadroda 14 yabancı bulundurulacak olması nedeniyle, önemli bir kesim Sivok’un gönderilmesinin gereksiz olduğunu ve aynı seviyede bir transfer yapmak için kasadan önemli miktarda para çıkması gerektiğini savundu. Sivok’un gönderilmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, bu ayrılık kararıyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.
Sivok’un sakatlığını öne sürerek 4 ay siyah-beyazlı forma giymemesi, kulüpte can sıkan bir gelişme oldu. Kulüp doktoruna tedavi olmayı reddeden Sivok’un transfer dönemi yaklaşınca hazır olduğunu söyleyerek Bilic’ten forma istemesi yönetim kanadının tepkisini çekti. Daha önce Beşiktaş’ın Galatasaray ile oynadığı ve taraftarların sahaya inmesi nedeniyle yarıda kalan derbide kaptan olmasına rağmen, Olimpiyat Stadı’nda koşarak içeri giren ilk isim olan Sivok’un davranışları iyice dikkat çekmeye başladı. Derbide sahadan ilk çıkan ve kulüp doktoruna tedavi olmayan Sivok, son olarak ödemeler konusunda sıkıntı çıkarınca, Fikret Orman ve ekibi, Çek ismin üstünü çizdi ve sözlşme yenilememe kararı aldı. UEFA’ya verilecek ‘Borcumuz yoktur’ yazısı için futbolculardan imza isteyen yönetim, Sivok’a takıldı. İmza atmayan ve yönetimi zora sokan Sivok, takım arkadaşlarına ‘İmzalamayın’ diye telkinde bulununca, Beşiktaş ile Sivok’un yolları sezon sonunda ayrıldı. Beşiktaş maliyetli olmasına rağmen, Sivok ile daha fazla sorun yaşamayı reddederek yeni transfer arayışına koyuldu.