SPOR: Yorumcu gözüyle…

Beşiktaş’ta gerilimli idari mali genel kurul haftasında ve kurul sonrasında spor yazarları Beşiktaş’ın gündemini ele aldı, Beşiktaş’ın sezon boyunca yaşadığı süreci değerlendirdi. İşte bazı detaylar:

genelkurul_i1

Ali Ece – NTVSpor.net Yazarı
Asıl derbi kongreydi! Maç günü kongre var. Hâlbuki bu derbiyi kazansan, en azından Şampiyonlar Ligi önelemesi şansın devam edecek. Ancak demek ki camiada buna inanan belirleyici kişi sayısı o kadar az ki inatla kongre yapıldı! Kongrede konuşan birçok yeni bağımsız genç üyenin söylediklerinin % 90’ı Beşiktaş’ın yönetimsel gerçekleri. Uzun vadede bu bağımsız gençleri susturmaya çalışmak yerine can kulağıyla dinleyip feyz alanlar kazanırlar, Beşiktaş’a da kazandırırlar. Kongre parantezini şimdilik kapatıyorum ancak Beşiktaş’ın asıl maçı derbi öncesindeki kongreydi. Bu gerçeği de kimse sıvayamaz, sıvarsa da en çok kendisine kötülük yapar!

Güven Taner – Star Gazetesi Yazarı
Ben diyorum ki, 31.haftaya değin Şampiyonlar Ligi’ne katılma yolunda yürütebilecek performansı gösterebilmişken… Olabilirdi. Son üç haftaya değin gelebilen, gerisini de getirebilirdi… Olmadı… Suçlama mı olmalı, nedenler mi öne çıkarılmalı. Elbette nedenler sayılmalı. Sayılmalı ki suçlu var mı yok mu o gerçekçi biçimde ortaya konsun. Beşiktaş’ta umudu yaşatanlarla o olguyu yıkanlar aynı kişiler. Teknik Direktör ve oyuncular… Birinci derecede sorumlu onlar. Biliç zaten bunu üstlendi. Ona saygı duyuyorum. İçinde bulunduğu olumsuz koşulları hiç öne sürmeden, çalıştı, didindi. Son maçın ardından da son derece nazik ve kırıcı olmayan biçimde, “Bu olanaklarla bu kadar” dedi. Haklı. Yöneticiler suçlanabilir. Ancak onları da mazur gösterecek nedenler var. Evet, arzulanan amaca uygun, o yolda yürüyecek zenginlikte bir kadro kurmalıydılar. Ki takım maratonun yıpratıcılığından olumsuz etkilenmesin. Peki, yönetici bunu yapabilir miydi? Müthiş bir parasal yoklukta, hele bir de gelecekte borçları ödemeye önemli katkı yapacak bir stat inşa ederken, bundan daha geniş ve daha bireysel kalite taşıyan bir kadro kurulamazdı… O zaman ortadaki olanaklara ve bu olanaklar ile taşınan yüke bakarsak… Buna karşın üç cephede koşarken uzun süre alkışlanan performansı da anımsarsak… Kimi puan kayıplarında hakem yönetimlerinin olumsuz yansımasını akla getirirsek… Beşiktaş’ı hırpalamak yerine oturmaz. Bu kadar lokma ile bu kadar doyulur.

genelkurul_i2

Kartal Yiğit – Habertürk
Beşiktaş’ın yapılan mali ve idari genel kuruluna Fikret Orman damga vurmuştu. “Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. Sandığı koyalım, el mi yaman bey mi yaman görelim” diyen Orman’ın bu kararı sonrası Beşiktaş’ın kulisleri de hareketlendi. İşte Siyah-Beyaz kulislerde konuşulan bomba iddialar: Mali Genel Kurul’da başkan Fikret Orman’ın yaptığı açıklama, yönetici arkadaşlarını bile şaşkına çevirdi. Çünkü Orman’ın genel kurul kararı olduğundan kimsenin haberi yoktu. Orman’ın, kongre sırasında bu yönde bir karar aldığı belirtildi.
Orman’ın kongre kararını açıkladıktan sonra “Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” sözleri de bir mesaj. Ekibindeki bazı isimlerden memnun olmayan Beşiktaş Başkanı’nın kafasında yönetimi de yenilemek var. Beşiktaş Yönetimi’nde başkana en yakın görünen kurmayların bile koltuğu sallantıda. Kulislerdeki en büyük bomba burada. Orman’ın son genel kurulda başkanlık için yarıştığı rakibi Serdal Adalı’yı sürpriz bir şekilde yeni yönetimine almak istediği konuşuluyor. Ancak Adalı bu fikre sıcak değil. Adalı, “Orman ile işbirliğimiz Beşiktaş’ın menfaatleri için. Kendisiyle çalışma stillerimiz pek uyuşmuyor. Yönetimine girmem mümkün değil” diye konuşuyor.

Fatih Doğan – Fotomaç Gazetesi
Genel kurulda ölüm şoku… Beşiktaş Kulübü’nün idari ve mali genel kurul toplantısında kalp krizi geçiren kulüp üyelerinden Erdal Coşkun Yağcı, vefat etti. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Yağcı, sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi. Salonda ilk müdahalesi yapılan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Erdal Coşkun Yağcı’nın vefat ettiği açıklandı. Beşiktaş Kulübü de Yağcı’nın vefatı nedeniyle kulübün sitesinde başsağlığı mesajı yayımladı.

genelkurul_i3

Ali Gültiken – Habertürk Gazetesi
Beşiktaş İdari Mali Genel Kurul öncesi yönetimin faaliyetlerini eleştiren görüşlerini sert bir şekilde dile getiren Ali Gültiken’in gündeme gelen sözleri şöyle:
“İşler sarpa sarınca gündemi değiştirmenin en kolay ve en güzel yolu transfer ve teknik adam değişiklikleri olur…
Üç yıllık icraatleriyle Beşiktaş’ı uçurumun kenarına getirenler değil, Lucescu konuşuluyor!
“İki yıl içerisinde borçları yarılayacağım” diye ortaya çıkan ama geçmiş yönetimden aldığı borç yükünü eskisinden iki misli daha büyük bir borçlanma kat sayısıyla artırarak kulübü iflas noktasına getirenler değil, Şenol hoca konuşuluyor!
Altı aydır oyuncusuna para ödeyemeyen yönetim değil, Mustafa hoca konuşuluyor!
“Hesap soracağım” diye ortalarda gezip şimdi kendilerine hesap sorulduğunda kaçma noktasına gelenler değil, önümüzdeki senenin başarı hayallerini bugünden pazarlamaya çalışanlar konuşuluyor! “İnşaat benim işim, stadı bir yılda bitiririm” deyip Beşiktaş taraftarını ve kamuoyunu kandıranlar değil Ahmet Nur Çebi ve Fikret Orman’ın teknik direktör konusundaki görüş ayrılığı konuşuluyor! Üç yıldır camiasına stat, mali konular, hesap sorma ve futbol takımı konusunda sürekli yalan söyleyenler değil yeni yalan bombalarıyla gündemi değiştirmeye çalışanlar konuşuluyor! Kalibresi sınırlı bir antrenörü Beşiktaş’a dünyanın en büyük teknik direktörü havasında satanlar değil, şimdi özellikle hedef tahtası haline getirilmeye çalışılan Bilic konuşuluyor. Beşiktaşlılar aslında; Beşiktaş’ı aile servetlerine, sosyal statülerine, ticari işletmelerine katkı maksadıyla kullananları… Fikret Orman ve yönetiminin yetersizliğini… Beşiktaş başkanının verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini…
Kulübün kontrolsüz borçlanma ile iflas noktasına getirildiğini…Stat konusunda maliyet, kaynak ve süre konusunda yapılan sürekli çelişkili açıklamaları… Futbol takımını yönetmedeki başarısızlığı konuşuyor. Bir de… Kulübü bugünlere getirenlere nasıl hesap soracağını!”