TÜRKİYE: “Vicdanları nasır tutmuş”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuş. Hesap bilmedikleri gibi, insanlıktan da bihaberler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda düzenlenen Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin temel atma ile kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreni ile ilgili Sabah gazetesinde yer alan haberin detayları şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda düzenlenen Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin temel atma ile kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, vatandaşları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak başlayan Erdoğan, “Peygamberler şehri, evliyaların, medeniyetlerin şehri, mert insanlar şehri Şanlıurfa’nın” tüm ilçe ve mahallelerindeki vatandaşlara selam ve saygılarını iletti.

Bugün Şanlıurfa’da yatırım tutarı 1 katrilyon 811 trilyon lira olan 278 ayrı eserin, kamu ve özel sektör yatırımının resmi açılışını yapacaklarını anlatan Erdoğan, “Hiçbir zaman Şanlıurfa’yı kendi haline bırakmadık. Cumhuriyet tarihinde, 12 yıldır, dönemimizde gördüğü hizmeti Şanlıurfa hiçbir zaman görmedi” diye konuştu.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının 499 trilyon liralık yatırımını, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik merkezleri, hizmet binası, spor sahalarının, Harran Üniversitesinin 258 trilyon liralık yatırımla 600 yataklı araştırma ve uygulama hastanesini, özel sektör tarafından 50 trilyon liraya tamamlanan bir başka hastane ve çeşitli aile sağlığı merkezlerinin resmi açılışını yaptıklarını belirtti.