TÜRKİYE: “Önemli bir seçim sürecindeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta resmi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Mursi’nin idam edileceğine inanmıyorum ama yinede bu duruma vicdanım sızlıyor kan beynime sıçrıyor” dedi.
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“Son derece önemli bir seçim sürecindeyiz. 7 Haziran’a çok kısa bir süre kaldı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız oylarını kullanmaya başladı. Şimdiye kadar 500 bin gurbetçi vatandaşlarımız oy kullandı bu sayı ilerleyen günlerde artacaktır. Bu seçimlerde ya Eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz.”

“KAN BEYNİME SIÇRIYOR”
“Sisi bir darbecidir. Amerika’da onunla aynı masaya oturmadım. Bundan sonra da asla oturmam. Ben Mursi ve arkadaşlarının idam edileceğine inanmıyorum ancak bu duruma vicdanım sızlıyor, kan beynime sıçrıyor. Dünya suskun hani siz demokrattınız neden susuyorsunuz konuşssanıza. Hani Avrupa Birliği’nde idam yoktu.”

“DOĞAN MEDYASINI ONU BİLDİ MUHTAR BİLE OLMADIM”
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, meydanlarda milletimle birlikte Rabia’mızı haykırmaya devam edeceğim. Bu ülkede siyaset ve toplum mühendislikleriyle hükümetlerin kurulduğu, hükümetlerin yıkıldığı dönemleri geri getirmeye kimsenin gücü yetmeyecek. İstedikleri kadar medyaları olsun. İstedikleri kadar paralel medyaları olsun. İstedikleri kadar Doğan Medya’sı olsun. İstedikleri kadar onların yandaşları olsun. Bunlar ne demişti; ‘Artık muhtar bile olamayacak’. Fakat onu bildiler ha. Hakikaten muhtar olamadım ama İstanbul Büyükşehir belediye başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldum.” dedi.”