SİYASET: “1 doğru 4 yanlışı götürür”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şentepe Pazar Yeri’nde Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, şuna kadar 49 miting yaptıklarını belirtti. Bugünkü açılışı miting programı içinde zikretmediklerini kaydeden Davutoğlu, “Ama o kadar muhteşem bir kalabalık, o kadar gönülden bizi karşıladı ki bu 50. Mitingimiz hayırlı mübarek olsun. Bu miting aslında 2 şeyin habercisi. Biri inşallah 31 Mayıs’ta yapacağımız büyük Ankara mitinginin habercisi. Biri de 7 Haziran zaferimizin habercisi” diye konuştu.

“4 YANLIŞI SİYASİ MEZARLIĞA GÖNDERECEK MİYİZ?”

Şentepe’nin AK Parti’nin kalesi olduğunu belirten Davutoğlu, “Bir takım tuzaklar kuranlar oluyor, milletle meydanda buluşamayanlar, kapalı kapılar ardında bir takım tuzaklar için buluşuyor. Bir bakıyorsunuz, Paralelin sözcüsü HDP belediye başkanı ile buluşuyor. Bir bakıyorsunuz, MHP bir şey söylüyor, CHP destekliyor. HDP bir şey söylüyor MHP destekliyor. Bütün hesapları 4 yanlışı bir araya getirerek bir doğruyu götürmek. MHP’yi, CHP’yi, HDP’yi paraleli ama burası siyaset meydanı, burada bir doğru 4 yanlışı götürür. İnşallah elif gibi duran AK Parti ile bu 4 yanlışı siyasi mezarlığa gönderecek miyiz?” dedi.

Bölünmüş yolları otobanlara dönüştüreceklerini kaydeden Davutoğlu, “Ankara şimdi Türkiye’deki hızlı tren, yüksek hızlı tren hatlarının merkez üssü. İstanbul’dan yüksek hızlı tren Ankara’ya geliyor. Ankara’dan Konya’ya geçiyor. Şimdi bir kanatla Yerköy üzerinden Yozgat üzerinden Sivas’a Erzurum’a, Erzincan’a oradan da Bakü, Tiflis Kars’a bağlanıp Pekin’e kadar gidiyor. İşte Ankara bu anlamda sadece Anadolu’nun kalbi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu kalbi değil. Avrupa ile Asya arasındaki ulaşım koridorlarının merkez şehri oldu” diye konuştu.

Davutoğlu, “Müjde mahiyetinde söylüyorum, Şentepeliler, Yenimahalleliler bu teleferik ücretsiz olacak, ücretsiz. İşte hizmet anlayışı bu. bu hizmet anlayışına güçlü bir destek verecek misiniz?” dedi.