TÜRKİYE: “İspatlasınlar, istifa ederim”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “HDP’nin 3500 kişilik iddiası için bu aşağılık bir iddiadır ispatlasınlar istifa ederim” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Düşünün bir yayın organı Cumhurbaşkanına hitaben, bana hitaben yazı yazıyor. Hitaben bir çerçevede kendilerince ayar verme çabası. Türkiye’de artık medyanın yönettiği bir siyaset yok. Medya haber versin, medya eleştirsin ama medya yönetmeye kalkmasın” dedi.
İşte bazı detaylar:
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’nin ‘seçimlerde hile yapılacak’ iddiası ile ilgili, “Bu o kadar adice bir iftira ki. Nerede bunun delili. Şimdiden birileri seçim sonuçları hakkında manipilasyon yapmaya başladı.. İspat etsin yarın kimse ben istifa ederim, kimse bunun sorumlusu ben görevden alırım. Biz zaten seçimi kazanacağımızdan eminiz niye böyle bir şeye başvuralım. Demirtaş Doğu’da kimse tehdit edilmiyor diyebilir mi?” şeklinde konuştu.

“Eğer HDP’den silahsızlanma ile ilgili bir açıklama gelmez ise HDP’den seçim sürecinde İmralı’ya gidip görüşme yapmanın anlamı yok.” sözlerini sarf eden Davutoğlu, ” Ben bunu demek istiyorum. Yani bunu demeyeceksiniz sizin oraya gitme amacınız ne! Silahsızlanma açıklamasını yapsınlar oturur konuşuruz. Niye silah ihtiyacı hissediyorlar. Silahlı mücadelenin ne anlamı var.” diye konuştu.