TÜRKİYE: 17 yıl sonra konser

Anıtkabir’de tarihi günlerden biri yaşandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla birlerce kişi Anıtkabir’e koştu. Kalabalık, bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle alanı tıklım tıklım doldurdu. Etkinlikler kapsamında Anıtkabir’de 17 yıl sonra ilk kez konser verildi.

işte bazı detaylar:
Genelkurmay Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla TSK Bandoları tarafından Anıtkabir’de ve Ankara ‘da yer alan AVM’lerde halka açık olarak gerçekleştirilecek konserler olacağını duyurdu. Bu arada, Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde düzenlenecek etkinlik çerçevesinde Anıtkabir’de 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verildi.
Anıtkabir’de 19.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilen programda Hakan Aysev, Feryal Türkoğlu ve TSK Armoni Mızıkası ile Atatürk Gençliği Korosundan Atatürk’ün Sevdiği Türküler ve Bando Konseri yer aldı. Genelkurmay tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca Anıtkabir’deki programın 1919 adet Barış Fenerinin uçurulmasıyla son bulacağı da duyuruldu.