İSTANBUL: Dolandırıcılık operasyonu

Telefonda kendilerini hukuk danışmanı olarak tanıtıp sağlık sigortası aidatını yatırmadığını söyleyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi, Bursa’nın Orhaneli ilçesinden bir vatandaşın şikayeti sonucu İstanbul’da yakalandı
işte bazı detaylar:
Orhaneli’de yaşayan bir vatandaşı geçen ay telefonla arayan zanlı, kendisini sigorta şirketinin hukuk danışmanı olarak tanıttı.
Şüpheli, sağlık sigortası aidatlarını düzenli yatırmadığını söylediği bu kişiden, verdiği hesap numarasına 600 lira yatırmasını istedi. Söz konusu hesaba parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan kişi, Orhaneli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hesabın İstanbul’daki bir PTT şubesinde açtırıldığını tespit etti. İncelemeler sonucu dolandırıcılık amacıyla birden fazla hesap olduğunu fark eden jandarma ekipleri, bunların S.B. (26) ve M.K. (26) tarafından kullanıldığını belirledi.
S.B. ve M.K, teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul’da bir evde gözaltına alındı.
Zanlıların geçen yıl ağustos ayından bu yana yaklaşık 180 kişiyi aynı yöntemle 200 bin lira civarında dolandırdığı anlaşıldı.