SPOR: Divan Kurulu’ndan notlar

Beşiktaş Divan Kurulu toplantısı Vodafone Arena Stadyumu’nun koridorlarında başladı. Rekor katılımın gerçekleştiği toplantıya yönetim kurulu üyeleriyle beraber Başkan Fikret Orman da katılıyor. Toplantıya Divan Kurulu Başkanı Fikret Orman ile kendisine eleştiriler yönelten Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz arasındaki karşılıklı ithamlar ve konuşmalar damga vuruyor.

Toplantıya Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’in konuşmasıyla başlandı. Hürriyet Gazetesindeki haber detayları şöyle: Divan Başkanı Karadeniz şampiyonluk yarışında son haftalara girildiğini ve tecrübeli bir isim olarak birlik beraberlik gösterilirse ‘tünelin ucundaki ışığın’ görüleceğini iddia etti. Karadeniz ayrıca yönetim kurulu ve Başkan Fikret Orman ile aralarında maddi konularda yaşanan polemik konusuna da değinerek, “Kulübümüzün idari ve mali hareketlerini hatta her konuyu ve hatta gazetede okuduğum istifam konusu dahil olmak üzere konuşacağımız konular için uzun vakitler vardır. Gündemimiz de aynen uygulanacaktır” dedi.

BEŞİKTAŞ’IN BORCU AÇIKLANDI
Karadeniz’den sonra kürsüye gelen Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Kulübü’nün toplam borcunun 977.885.110 TL olduğunu açıkladı. Bu borcun 403.167.141 lirası Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne 574.717.969 lirası ise Beşiktaş A.Ş’ye ait olarak görünüyor.
FİKRET ORMAN KÜRSÜDE: REZA ZARRAB’DAN CEO’YA KADAR…
Daha sonra kürsüye gelen Beşiktaş Başkanı Fikret orman konuşmasına başladı. Orman’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;
“Vodafone Arena’ya hoş geldiniz. Toplantıyı burada yapmak istedim. Sizlere bu inşaat halini hep beraber yaşayalım güzel bir gün olmasını istedi. Burası Beşiktaş’ın mal varlığı. Bu tarihi günde her konuyu konuşacağız. Ben ve arkadaşlarım Divan Kurulu Toplantılarını çok önemsedik. Burası Genel Kurul ve hesap verme yeri değildir. Yönetim Kurulu, hesabı Genel Kurulu’na verir. Bir Divan kurulu üyesi olarak sizleri önemsediğim için bütün Divan Toplantılarına katıldım ve herkesin sorduğunu cevap vermeye çalıştım. Ama burası soru sorulup cevap verme yeri değildir. Burası canlı yayınlandığı için Beşiktaş Yönetim Kurulu’na şunu söyledim diyerek hava atma yeri de değildir. Divan Kurulu’na 3 sene de geldiğim kadar 15 senede gelen bu kadar olmamıştır. Reza Zarrab’dan CEO’nun maaşına kadar her şeyi konuşacağız.
‘NİHAT KAHVECİLERE FERRARİLERE ÖDENEN PARALAR…’
Biz yönetimi devraldığımızda 481 Milyon TL borç var. Nakde dönüşen rakamlar düşürüldüğünde 431 Milyon TL borç oluyor. Ama eski yönetim 59 Milyon TL avans almış, Aktif Bank’a 27 Milyon TL ödedik. Ferrari’ye 18,5 Milyon TL ödedik. 14 Milyon Lira futbol takımın bir aylık maliyeti. Oyuncu stopajları ile ilgili düzeltme için 10 Milyon TL verdik. Nihat Kahvecilere falan verdiğimiz faizler ve mahkeme masrafları için 2,5 Milyon TL ödedik. Onu da yazmayın bizim hediyemiz olsun… Bizim borcumuza yazın. Bunlar o borca eklenmemiş. Basitçe bir sağlama yaparak 585 Milyon TL değil daha fazla borç ile almışız. Borcu yüksek göstermek için bir şey yapmadık. Beşiktaş’ın borcu o gün itibariyle 585 Milyon’dan daha fazlaymış. Bizim gizli kapaklı hiçbir şeyimiz yoktur. Onun için net konuşuyoruz.
‘DEMİRÖREN ERDOĞAN’I STADYUM KONUSUNDA İKNA ETTİ AMA…’
Herkes her şeyi bilecek. Bu stat neyle yapılıyor? Bu stadı yapmasak bu localar var mıydı? Bunun iznini ilk günden itibaren biz almışızdır. Bütün müracaatı dahil her şeyi biz yapmışızdır. Yıldırım Dmirören ve yönetimi statla alakalı çalışmada bulunmuştur. Stadımızın burada yapılmasını o zaman ki Başbakanımız şimdi ki Cumhurbaşkanımızı ikna eden Yıldırım Demirören’dir. Ama yasal olarak bir plan ve belge yoktur.
Bu stadı yapmasaydık bu borçlanma mümkün mü? Stada harcadığımız 185 Milyon TL bu borcun içerisinde. Benden evvel çivi çakılmamıştır. Hepsine para harcadık. Futbol takımının sahası yok, geliri yok, hiçbir şeyi yok. Transfer yapılıyor, şampiyonluğa oynanıyor. Demba Ba gökten mi indi, nereden geldi? Bütün her şey bu borçların içerisinde. Bir stat yapılması insanı üzer mi?”