BEŞİKTAŞ: Sadri Alışık ödülleri

20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu.
Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde yılın en iyileri ödüllendirildi.
Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri, yeni kuşak oyuncular, pek çok ünlü sima Büyük Usta Sadri Alışık adına düzenlenen ödül gecesinde bir araya geldi.
Törende, Türk Sinemasının hayatını kaybeden önemli isimlerinin fotoğraflarının yer aldığı bir sunum yapıldı. Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’ın birlikte oynadıkları filmlerden oluşturulmuş bir videonun da gösterildiği geceye, çok sayıda oyuncu ve yönetmen katıldı.
Değerlendirme sonucu, “Onur Ödülü”ne layık görülen Selma Güneri ve Yusuf Sezgin’e ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar verdi.

Başkan Hazinedar törende yaptığı konuşmasında, “Sinema Onur Ödüllerini takdim ettiğim Sayın Selma Güneri ve Yusuf Sezgin’e uzun sanat yaşamlarında sergiledikleri unutulmaz performanslarla duygu dünyamıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum…
Ölümünün hemen ardından eşi Çolpan İlhan ve oğlu Kerem Alışık tarafından düzenlenmeye başlanan “Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri” aralıksız olarak 20 yıldır Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Türkiye’nin kalbi Beşiktaş, “Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri” gibi önemli ödüller, etkinlikler ve yayınlarla sanata ve kültüre desteğini her daim sürdürecektir. Yapacağımız düzenlemelerle salon sayılarımızı çoğaltmak, tiyatro denince akla Beşiktaş’ın gelmesi hedefimizdir…” şeklinde konuştu.