BEŞİKTAŞ: Tertip komitesi bekliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin öncülüğündeki 1 Mayıs tertip komitesi Taksim Meydanı’na çıkacaklarını açıkladı.

1 Mayıs Tertip Komitesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptığı “bu vatandaşlarımızı anmak için gelecek olan herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar” sözlerine bir çağrıyla karşılık verdi. (CNNTürk)

Yapılan açıklamada, “Biz istanbul 1 Mayıs komitesini oluşturan örgütler olarak, üyelerimizle birlikte bu çağrıya “icabet etmek” üzere ellerimizde karanfillerle saat 12:00’de Taksim’e doğru yola çıkacağız. Burada 1977’de yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anacak, karanfillerimizi kazancı yokuşuna bırakacağız.” denildi.

Taksim’in yasaklanmasının mahkemeler tarafından hukuka aykırı bulunduğu belirtilen açıklamada, “tüm İstanbulluları ellerinde karanfillerle evlerinden Taksim’e doğru yola çıkmaya çağırıyoruz. İstanbul Valiliği’ni de ellerinde karanfillerle gelen yurttaşları engellemeye yönelik önlemleri kaldırmaya çağırıyoruz. Barışçıl bir biçimde arkadaşlarımızı anmak için haydi Taksim’e!” denildi.